11 uheld: Store haglbyger giver glatte veje

Politiet oplyser, at der har været flere uheld som følge af de glatte veje

11 uheld: Store haglbyger giver glatte veje

Lørdag aften blev motorvejen E39 i Nordjylland ramt af flere glatføreuheld. Syv biler var involveret, men ingen personer kom alvorligt til skade. Se optagelser fra ulykkestedet og politiets oprydningsarbejde her. (Video: Local Eyes)

Ved du noget? Eller har du billeder eller video af haglbygerne? Så tip os på mail til 1224@eb.dk eller på SMS til 1224. Det koster alm. takst.

Søndag har der været 11 uheld i Nordjylland, fordi store haglbyger har givet glatte veje.

Det oplyser vagtchef hos Nordjyllands Politi Per Jørgensen til Ekstra Bladet.

- Fra klokken 07.25 til 13.26 har vi haft 11 færdselsuheld her i Nordjylland på baggrund af glat føre. Heldigvis er det mest materielle skader, der er sket - ikke de helt store personskader, siger han og uddyber:

- Der kan være nogen, der har lidt nakkesmerter og er kommet lettere til skade.

Se mere video på Local Eyes

Ifølge vagtchefen har de haglbyger, der er trukket ned over landsdelen, bevirket, at det er blevet glat med det samme.

- Og så er de, der måske har kørt lidt for stærkt, eller som har været uopmærksomme, skredet ud med deres biler, siger han.

Nordjyllands Politi har tidligere i dag sendt et tweet ud om de store haglbyger. På det tidspunkt var der tale om tre uheld, men nu har politiet altså fået 11 meldinger om ulykker på grund af glat føre.

Haglbyger primært i Nordjylland
Ifølge den vagthavende meteorolog ved DMI, Trine Pedersen, har der dagen igennem været byger med hagl og nogle steder torden i Nordjylland - og der kan stadig komme haglbyger. 

- Længere syd over er det mere regulær regn, så det er primært i Nordjylland, der er risiko for at ryge ind i haglbyger, siger den vagthavende meteorolog.

Ifølge Trine Pedersen vil bygerne tynde ud i løbet af dagen, men man skal være opmærksom på, at der er risiko for glatte veje, fortæller hun.