111 racistiske breve skulle sikre hævn

Falleret sydsjællandsk entreprenør skal i fængsel for grove  trusler

Grovkornet racisme og deciderede trusselsbreve koster nu den 58-årige Steen Richard Andersen fra Næstved-egnen 15 måneders fængsel.

Blandt den tidligere entreprenørs mere opsigtsvækkende udspil var 111 enslydende breve med stærkt racistisk indhold og en hjemmegjort Muhammed-tegning, som han i en andens navn ville sende til lige så mange navngivne indvandrerfamilier i Motalavej-kvarteret i Korsør.

Sigtet var, at hans offer dermed ville blive udsat for alvorlige repressalier fra i hvert fald nogle af brevmodtagerne. Forsendelserne blev dog aldrig omdelt, fordi en vågen postmedarbejder bemærkede indholdet i en af kuverterne, der ikke var lukket.

Opdigtede gældsposter
I andre tilfælde har Steen Richard Andersen opdigtet fiktive gældsposter, som han så har forsøgt at inddrive med trusler om skandalisering af ofrene. Flere er blevet udråbt som pædofile og Andersen har truet med at sende breve med de belastende oplysninger til de pågældendes naboer og arbejdskolleger.

Adskillige af truslerne er så grove og afstumpede, at de godt kunne afspejle et sygt menneske, men Retten i Næstved har ikke ønsket at kræve den 58-årige mentalundersøgt og den personundersøgelse, han har gennemgået, har ikke givet grund til særlige bemærkninger.

Dommen på de 15 måneders fængsel supplerer en tidligere dom fra i år, hvor Andersen blev idømt et års fængsel for bl.a. økonomisk kriminalitet og trusler. Han har udbedt sig betænkningstid og har nu to uger til at overveje, om han vil anke afgørelsen.