12 anholdt i stor aktion efter bandeskyderier

Københavns Politi slår til mod bandemiljøet - større gruppe bandefigurer anholdt

Følg Krimi

Efter længere tids intensiv efterforskning har Københavns Politi i dag ved koordinerede aktioner på Amager og København Nordvest foretaget anholdelse af tolv personer med tilknytning til forskellige bander i København.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Det er glædeligt at vi efter ugers og måneders efterforskning nu har kunnet foretage anholdelser i en række af de mange sager om skyderi i det offentlige rum, siger vicepolitiinspektør, Torben Svarrer, afdelingen for Organiseret Kriminalitet, Københavns Politi.

- Vi har arbejdet hårdt på at kunne stille disse folk til ansvar for deres handlinger, for den seneste tids skyderier på åben gade er selvsagt helt uacceptabel. Vi prioriterer det, og vi håber, at vi med dagens aktion har taget et stort skridt mod at få stoppet uvæsenet, siger han endvidere.

En række af de anholdte sættes i forbindelse med skyderier og drabsforsøg. Her handler det om følgende episoder:

31. juli i år, hvor der blev affyret skud med to forskellige pistoler mod en gruppe personer der opholdt sig ved udendørs serveringen ud for Riccos Kaffebar, Holmbladsgade på Amager. To personer blev ramt af flere skud. Begge personer overlevede. Syv er sigtet i forbindelse med den sag.

Skyderi kan være 'bytter'

7. November i år, hvor der om aftenen blev affyret skud mod en minubus, holdt på en p-plads ved Bella Center. Der blev ved drabsforsøget afgivet adskillige skud mod to personer, der befandt sig i en bil på stedet. Den ene person blev ramt af et af skuddene i overkroppen, men kunne sammen med kammeraten selv flygte i bilen fra stedet. Efter en kort flugt standsede de ved et supermarked, hvorfra der blev tilkaldt hjælp. Den sårede blev efterfølgende opereret og overlevede.

To af de anholdte sættes i forbindelse med den sag, og der forventes yderligere anholdelser i sagen.

Flere af de anholdte har i større eller mindre grad tilknytning til den bandegruppering der af politiet benævnes som 'Urbanplanen', skiver politiet i pressemeddelelsen.

En 21-årig mand med tilknytning til bandegrupperingen LTF er ligeledes i dag kl. 10.24 anholdt og sigtet for drabsforsøg mod en 19-årig mand den 27. oktober 2016 kl. ca. 01.20.

Sådan hænger skyderierne sammen: Nye bandefolk bag blodige opgør

Drabsforsøget skete i en kiosk på Bisiddervej i København NV. Forurettede blev ramt af flere skud, og han blev kørt til Rigshospitalet, hvor han blev opereret. Den forurettede blev selv anholdt på hospitalet og siden varetægtsfængslet for besiddelse af en skarpladt pistol, der blev fundet i nævnte kiosk. Der forventes yderligere anholdelser i sagen.

Henholdsvis den 25. november og den 4. december 2016 har Københavns Politi anholdt to mænd, begge medlemmer af bandegrupperingen LTF. De er begge varetægtsfængslede indtil videre til den 23. december 2016, sigtet for drabsforsøg forøvet den 19. november 2016 kl. 0915 på gaden ud for Nordre Fasanvej 237, København N. En person blev ramt af to skud. Det er politiets vurdering at der havde været en forudgående uoverensstemmelse mellem de to fængslede og den forurettede på en nærliggende Cafè, lyder det i pressemeddelelsen.

Desuden skriver politiet, at en patrulje fra Københavns Politi, natten til i dag kl. 00.49 bragte en personbil med to personer til standsning på Møllegade i København N. Der blev i bilen fundet en sølvfarvet revolver med skarp ammunition i tromlen. De to personer på henholdsvis 21 år og 23 år, begge med relationer til Bandegrupperingen LTF, blev anholdt og fremstilles i løbet af i dag i dommervagten.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind