12 piger fundet hos mand anklaget for seksuelle overgreb

Den mistænkte var far til to af børnene

51-årige Lee Kaplan. Foto: Lower Southampton Police Department via AP
51-årige Lee Kaplan. Foto: Lower Southampton Police Department via AP

Politiet i den amerikanske stat Pennsylvania har fundet 12 piger i huset hos en mand, der er anklaget for seksuelle overgreb på flere børn. Ifølge amerikanske medier er pigernes alder mellem seks måneder og 18 år.

Den 51-årige Lee Kaplan er anklaget for at have begået seksuelle overgreb på børnene, heriblandt voldtægt, mellem 2012 og 2015.

Den 18-årige er mor til to af børnene, som er henholdsvis seks måneder og tre år. Ifølge politiet i Lower Southampton er Lee Kaplan far til dem. Han blev anholdt torsdag.

Politiet havde fået et tip fra en nabo, der var bekymrede for pigernes ve og vel. Børnene var dog ikke underernærede. Lee Kaplan havde ifølge politiet en gård, hvor der løb høns rundt over det hele.

Den 18-åriges far fortalte til politiet, at han havde givet sin datter som gave til Lee Kaplan, da hun var 14. Det skete i 2012 som tak, fordi han hjalp familien ud af store økonomiske problemer, efter de forlod en amish kirke for at blive medlem af en anden kirke. Pigens far havde efter sigende læst på internettet, at han lovligt kunne forære datteren væk, skriver the Daily Beast.

Politiet er stadig i gang med at undersøge, hvem de andre piger er, og hvem deres familie er.

Lee Kaplan vil formentlig blive anklaget for grove seksuelle overgreb.

Den 18-åriges forældre, Daniel og Savilla Stolzfus, er også anholdt. Faderen har ifølge politiet medvirket til seksuelle overgreb og moderen har bragt sin datter i fare. Der er sat kaution på hver af de anholdte på en million dollars, hvilket svarer til cirka 6,5 millioner kroner.