125 års fængsel: Ti mænd voldtog børn og kvinder

En af pigerne blev af retten beskrevet som yderst sårbar, med indlæringsvanskeligheder og en dårlig opvækst

De ti mænd. (Greater Manchester Politi)
De ti mænd. (Greater Manchester Politi)

Sadistiske, gruopvækkende og modbydelige. Sådan beskrives forbrydelserne begået af 10 mænd, der blev fredag samlet idømt 125 års fængsel for at have voldtaget otte piger og kvinder i perioden mellem 2005 og 2010 i Manchester-forstaden Rochdale i England.

Det skriver Greater Manchester Politi i en pressemeddelse.

Anholdelsen af mændene skete i forbindelse med en politiaktion og forudgående efterforskning målrettet et større problem med seksuel udnyttelse af børn i området.

Udnyttede svage piger
Hovedvidnet - en kvinde midt i 20'erne - forklarede i retten, at hun var blevet seksuelt misbrugt af hundredvis af mænd, da hun var mellem 14 og 18 år gammel. Ifølge kvinden 'ringede de hende op, fordi de ville have hende til at gå ud og have sex med dem'.

Kvinden vidnede i to separate retssager, der fandt sted over 15 uger. Hun blev i retten beskrevet som en yderst sårbar pige med indlæringsvanskeligheder og en dårlig opvækst, og ifølge retten udnyttede mændene netop dette.

Anklagemyndigheden har desuden fortalt BBC, at nogle af gerningsmændene gav pigerne alkohol og stoffer for at kontrollere dem og bedøve dem.

- Nogle brugte også vold og trusler for at skræmme og tvinge dem til at have sex, sagde anklager Alison Cartmell.

Aldrig oplevet lignende
Flere har beskrevet voldtægterne af de mindreårige piger som 'perverse og gruopvækkende', mens advokaten for en af ofrene aldrig havde oplevet noget lignende i 20 år.

- I de 20 år hvor jeg har repræsenteret ofre i sager af denne type, er disse nogle af de mest forfærdelige, sadistiske og modbydelige forbrydelser, jeg nogensinde er stødt på, sagde advokat Richard Scorer efter retssagen.

En 33-årig mand fik den højeste straf på 25 års fængsel for voldtægter og andre seksuelle krænkelser af fem børn.  De andre mænd i aldrene 27 til 55 blev idømt mellem fem og 23 års fængsel.

Mændenes ofre er ifølge politiet i alderen mellem 13 og 22 år gammel.

I 2012 blev en gruppe på 12 mænd med hovedsageligt pakistanske baggrund fængslet for samme type forbrydelse.