Annonce:
Annonce:

13-årig kørt ned: Her er vanvids-bilistens forklaring

13-årig mejet ned af kokain- og spirituspåvirket teenager på sovepiller: Anklager går efter behandlingsdom

Spritbilistens bil vidner om et hårdt sammenstød (Video: Local Eyes)
Annonce:
Følg Krimi

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet):

Et forældrepar genoplever mandag formiddag sit værste mareridt, mens de overværer retssagen mod en 20-årig mand, som i november sidste år i en vild rus påkørte deres 13-årige datter i Brønshøj.

Datteren blev livsfarligt kvæstet.

Anklagerfuldmægtig Lene Hjorth har mandag formiddag læst anklageskriftet op mod den unge mand. Han er beskyttet af et navneforbud.

Han er tiltalt for uagtsom grov legemsbeskadigelse, sprit- og medicin-kørsel og for også at have udsat en kvindelig cyklist for livsfare. Han nægter sig skyldig i langt de fleste forhold, fordi han intet kan huske.

Se mere video på localeyes.dk

Annonce:

Anklageren har nedlagt påstand om, at den unge mand skal idømmes en behandlingsstraf med psykiatrisk behandling i fem år. Derudover kræves hans ret til at køre bil inddraget ubetinget i fem år, ligesom den 13-åriges bistandsadvokat ventes at kræve erstatning.

Far: Ulykkelig sag
Den unge mand har indvilliget i at besvare spørgsmål. Han fastholder, ligesom ved grundlovsforhøret i sin tid, at han ikke husker meget fra den skæbnesvangre morgen 28. november sidste år.

Den tiltaltes far er blandt tilhørerne i retten. Han betegner sagen som ulykkelig.

- Det er svært, siger han til Ekstra Bladet efter at fulgt de første øjeblikke af straffesagen mod hans søn. 

Den tiltalte har skulderlangt mørkt hård og er klædt i sorte jeans og hvid skjorte og sidder med rank ryg ved siden af sin beskikkede forsvarer advokat Rasmus Anberg.

Han har svaret venligt med høj og tydelig stemme på anklagerens spørgsmål, men afvist, at han husker at have påkørt den 13-årige pige, ligesom han heller ikke husker, at han var tæt på at ramme en kvindelig cyklist.

Annonce:

Via sin forsvarer har den tiltalte dog delvis erkendt en række af forholdene - det omhandler uagtsomhed med hensyn til overtrædelse af færdselsloven.

- Min klient bestrider ikke at have indtaget et bevidsthedspåvirkende stof inden kørslen - ej heller at have indtaget spiritus, og promillen bliver heller ikke bestridt, siger Rasmus Anberg.

Den 20-årige mand har mandag formiddag bekræftet sin forklaring fra grundlovsforhøret i december sidste år. Dengang forklarede han, at han udover spiritus havde taget kokain og et dusin sovepiller. Der er tale om lægemidlet Zopiclon, der er trafikfarligt.

Den tiltalte kigger intenst og interesseret på dem, der har ordet i retten og nikker af og til i takt med det, der kommer frem i retslokalet.

Tiltalt var blevet smidt ud af skolen
Han forklarede ved grundlovsforhøret, at han havde været i byen med nogle kammerater, og da han kom hjem ville han begå selvmord. Han havde været deprimeret i noget tid - han var blandt andet blevet smidt ud af skolen og havde en lang række andre personlige problemer.

Annonce:

Man får nogle mørke tanker, når kokainrusen er ved at aftage, forklarede den tiltalte ved grundlovsforhøret, som anklageren har refereret fra.

Men den tiltalte vidste godt, at de 12 sovepiller ikke var nok til at tage livet af sig, forklarede han videre ved grundlovsforhøret. Derfor besluttede han sig for at køre hjem til sine forældre for at få fat i nogle flere piller.

Dom i dag
Ulykken skete på Korsager Allé i Brønshøj på vej hen til forældrene. Den 13-årige blev kørt ned cirka klokken 7.55, da hun var på vej i skole.

Offeret for hans vanvidskørsel fik ifølge anklageren en blødning i hjernen, brud flere steder på ansigtet, kvæstelse på venstre lunge og brud på begge ben.

Den 13-årige pige selv er ikke til stede i retten og vil ikke afgive forklaring ved dagens retsmøde. Hendes forældre sidder med hendes bistandsadvokat bagest i retten.

Den 13-årige pige måtte efter ulykken lægges i kunstigt koma på grund af blødningen i hjernen.

Annonce:

Mødte spritbilist sekunder inden ulykke: Han fløj afsted Da Ekstra Bladet spurgte til datterens tilstand i dag, svarede faren venligt, at det vil fremgå af dagens retsmøde.

Dommen ventes afsagt i dag, lyder det fra anklagemyndigheden.

Kort før den 20-årige mand ifølge anklageskriftet påkørte den 13-årige pige var han fem centimeter fra at køre en kvindelig cyklist ned i krydset Glumsøvej/Korsager Allé.

Spritbilist bragte 13-årig i livsfare: Jeg husker ingenting

Hørte hjulspin
Kvinden har for kort tid siden vidnet og forklaret, hvordan hun hørte voldsomt hjulspin og instinktivt stod på bremserne.

- Jeg hører, at hjulet ikke har vejgreb. Hvordan jeg kan høre det, ved jeg ikke, men det er åbenbart en lyd, jeg fornemmer, fortalte kvinden i retten.

På anklagerens spørgsmål om, hvad der ville være sket, hvis kvinden ikke var bremset hårdt op lød det:

- Jeg tror, jeg var blevet ramt - minimum min cykel, og det var gået ud over mig også.

Annonce:

Efter at kvinden med nød og næppe reddede sit eget liv, bevidnede hun, hvordan den unge mand kørte op over fortovet og ind på en legeplads, hvor han ramte et legeredskab.

Kørte stærkt
Det fik dog ikke den tiltalte til at stige ud af bilen og standse sin livsfarlige kørsel og kort efter påkørte han ifølge tiltalen den 13-årige pige.

Spritbilist bragte 13-årig i livsfare: Jeg husker ingenting Mødte spritbilist sekunder inden ulykke: Han fløj afsted

Hun har i lighed med andre vidner forklaret, at bilisten kørte 'alt for hurtigt' på strækningen, hvor den anbefalede hastighed er på 30 kilometer i timen.

Det fremgår også af tiltalen, at bilen, som den dengang 19-årige kørte i, havde vinterdæk på baghjulene og sommerdæk på forhjulene.

TV: Her blev 13-årig torpederet af spritbilist

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: