13 anholdt i Bandidos-klubhus: Her går ransagningshold i gang

Anholdelserne skete, efter politiet fik en anmeldelse om vold mod en 18-årig mand

Bandidos´klubhus har været under bevogtning natten igennem, før ransagningsholdet gik i gang onsdag morgen. Foto: Kenneth Meyer
Bandidos´klubhus har været under bevogtning natten igennem, før ransagningsholdet gik i gang onsdag morgen. Foto: Kenneth Meyer
Følg Krimi

Ved du noget? Har du billeder? Tip os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Tretten mænd, der alle befandt sig i Bandidos' klubhus i Østerstræde i Holbæk, blev anholdt i en koordineret aktion i nat klokken 02.45.

Det skete i forbindelse med en anmeldelse om grov vold mod en 18-årig mand, der blev opsøgt af flere maskerede mænd på sin bopæl i Nykøbing Sj. i nat klokken 00.50. En sølvgrå personbil kørte ifølge vidner væk fra området ved offerets bopæl.

- Hvordan er forurettedes tilstand?

- Han har pådraget sig behandlingskrævende skader. Det er derfor, vi karakteriserer det som grov vold, siger presseansvarlig Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiets efterforskning ledte dem på sporet af en mistænkt, som ifølge politiets oplysninger kunne søge ophold i klubhuset i Østerstræde i Holbæk.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

- Efterforskningen i sagen bragte os på sporet af i hvert fald en person, som vi vidste fra tid til anden søger ophold i det klubhus. Da vi også i nærheden så en sølvgrå personbil, så var der flere indikationer på, at det var der, vi skulle rette vores mistanke, fortæller Martin Bjerregaard.

Klubhus bevogtes
Politiet anholdt alle, der befandt sig i klubhuset, og Martin Bjerregaard fortæller, at anholdelserne forløb ganske udramatisk.

Klubhuset har været under bevogtning resten af natten, og omkring klokken 10 ankom et større ransagningshold og politiets specialhunde for at gå i gang med den store endevending af klubhuset efter spor fra voldssagen og andre ting, der måtte være ulovlige.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

Det er endnu uvist, hvad der ligger bag overfaldet af den 18-årige. Der har i løbet af de seneste dag været flere episoder i Holbæk, som har betydet, at politiet har været massivt til stede.

- Jeg kan af hensyn til efterforskningen ikke sige så meget om omstændighederne lige nu. Vi kigger selvfølgelig også på, om det er et led i den uro, der har været i Holbæk her de sidste dage, startende i fredags, hvor politiet har været massivt til stede, siger han.

- Har offeret banderelationer?

- Det er en, vi kender godt, og det er en, vi også i forbindelse med den seneste tids uro i Holbæk har truffet i Holbæk, selvom han bor et stykke væk derfra. Hvad hans rolle er i forhold til konflikten helt konkret, forsøger vi selvfølgelig også at klarlægge.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

- Har der tidligere været sammenstød mellem offeret og den mistænkte?

- Det kan jeg ikke sige af hensyn til efterforskningen og det senere grundlovsforhør. Men der er selvfølgelig nogle ting, der gør, at efterforskningen i sagen førte politiet på sporet af en mistænkt, som vi formoder kunne tage ophold dernede i klubhuset, siger han og tilføjer, at det er politiets massive tilstedeværelse i forbindelse med den seneste tids uro, der hjalp dem lidt på vej i den konkrete sag.

Det skal nu vurderes, om og hvor mange af mændene, der skal fremstilles i grundlovsforhør, når afhøringer af de anholdte og ransagningen af klubhuset er gennemført.

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.