13 anholdt i efterforskning mod omrejsende kriminelle

Politiet fandt de anholdte i gang med at pakke tyvekoster ned til forsendelse ud af landet

Politiet er allerede i gang med at udlevere stjålne genstande til de rette ejere. Video: Byrd / Steven Knap

Politiet slog torsdag formiddag til mod en større gruppe, der er mistænkt for at være såkaldt omrejsende kriminelle, der har begået organiserede tyverier og indbrud primært i det storkøbenhavnske område.

13 personer blev anholdt to steder i Københavns Vestegns og Københavns Politikreds.

Samtidig standsede politiet en bus ved Københavns Hovedbanegård, der ifølge politiet skulle afhente de tyvekoster, som var i færd med at blive pakket på Vestegnen.

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt

Aktionen skete i tæt samarbejde mellem Særlig Efterforskning Øst (SEØ), Københavns Vestegns Politi og Københavns Politi.

Det ene sted, politiet kom ud, var flere af de anholdte i gang med at pakke tyvekoster ned til forsendelse ud af landet, i vid udstrækning stjålne dyre cykler og dyrt el- og batteridrevet værktøj.

Cyklerne er primært stjålet i det storkøbenhavnske område, og værktøjet er stjålet ved tyveri fra håndværkerbiler også primært i Storkøbenhavn, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt


- Det er en alvorlig og omfattende sag om organiseret berigelseskriminalitet, som vi nu har slået ned på. Det er et område, vi har stort fokus på at bekæmpe, siger lederen af SEØ, politiinspektør Torben Svarrer.

Stor fangst

Politiet oplyser, at de i forbindelse med efterforskningen af sagen har beslaglagt en lang række tyvekoster til en anslået værdi af cirka fire-fem millioner kroner.

Politiet er allerede i gang med at udlevere stjålne genstande til de rette ejere, som har haft anmeldt tyveri af disse til politiet.

I bussen, der blev standset ved Københavns Hovedbanegård, var der passagerer, som ikke kan sættes i forbindelse med sagen, men en person med relation til bussen blev anholdt.

De anholdte forventes at blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup i morgen.

Ekstra Bladets mand på stedet fortæller, at anholdelserne på vestegnen skete ved en stor tom plads, hvor der er en tilstødende erhvervsejendom.

Her er der to orange containere med effekter og adskillige kassebiler, ligesom der ligger fem dynger af tyvekoster. Heriblandt bunker med værktøj, computerudstyr og tv-skærme. Fra en grøn trailer hiver politiet cykler skilt i dele og pakket i sort plastic ud. 

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

Ekstra Bladet har spurgt leder af SEØ, politiinspektør Torben Svarrer, hvordan de anholdte har fået brugsret over pladsen og den tilstødende erhvervsejendom.

- Det er en del af den videre efterforskning, siger Torben Svarrer.

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt