13 børn blev holdt indespærret og lænket til senge

Forældre er blevet sigtet for grov mishandling

Se familiens hus og hør naboerne tale. Video: AP

Politiet i den amerikanske delstat Californien gjorde søndag en grufuld opdagelse, da de opdagede 12 børn og voksne, der var holdt indespærret i et hus. Har var de lænket til deres senge i mørke og ildelugtende rum.

De mange børn og voksne - der alle har de samme forældre - blev opdaget, da det lykkedes en 17-årig pige at undslippe og alarmere politiet.

Ifølge politiet lykkedes det pigen - der kun lignede en på 10 - at ringe efter hjælp med en mobiltelefon, hun havde fået med sig. Her fortalte hun, at hendes brødre og søstre blev holdt fanget.

Børnenes forældre er efterfølgende blevet anholdt og sigtet for blandt andet grov mishandling.

- Forældrene er ikke i stand til at give en logisk forklaring på, hvorfor deres børn var holdt indespærret på den måde, lyder det fra politiet i en meddelelse efter fundet.

Ifølge The Guardian var personalet på det lokale hospital knuste over den tilstand, børnene var i, da de ankom.

- Ofrene var tilsyneladende underernærede og meget beskidte, lyder det fra politiet.

Politiet troede i første omgang, at alle ofrene var børn på grund af deres underernærede tilstand. Politiet blev derfor rystede, da det viste sig, at de var mellem to og 29 år gamle, da de blev fundet. Heraf var kun seks af dem under 18.

Det er uvist hvor længe, de har været holdt fanget på den måde, de blev fundet.

Politiet oplyser, at forældrene, David Allen Turpin, 57, og Louise Anna Turpin, 49, vil blive sigtet for børnemishandling og tortur.

Naboer i chok
Naboer fortæller til lokalavisen Press-Enterprise, at de er chokerede over fundet.

- Jeg vidste ikke, at der var børn i huset. Jeg anede ikke, hvad der foregik, siger Andrew Santillan, som bor lige i nærheden af familien.

Zinzi og Ricardo Ross, bor på samme vej som Turpin-familien, er også rystede over den gruopvækkende opdagelse.

- Det er meget chokerende, siger Ricardo Ross, mens hustruen tilføjer:

- Det er vanvittigt. Jeg kan ikke fatte, hvad der er foregået.

Ifølge New York Times blev familien erklæret konkurs i 2011, da de havde en gæld på mellem 100.000 og 500.000 dollars - et sted mellem 600.000 og tre millioner danske kroner.

Parrets advokat, der håndterede konkursen, fortæller til mediet, at han aldrig havde mødt parrets børn, men at de altid talte godt om dem og fortalte, at de ofte tog til Disneyland sammen.

- Vi husker dem som et meget venlig par, lyder det fra advokaten Ivan Trahan.

Forældrene er nu blevet fængslet mod en kaution på intet mindre end ni millioner dollars, svarende til knap 55 millioner kroner, hver. Ingen af dem er tidligere straffet for lovovertrædelser.

----

Glansbillede på Facebook

På trods af den grufulde virkelighed, har familien tilsyneladende efterladt et helt andet billede af virkeligheden på Facebook.

Her havde forældrene ifølge The Press-Enterprise oprettet en side, hvor man blandt andet kunne se, at forældrene havde fornyet deres bryllupsløfter tre gange - i 2011, i 2013 og i 2015.

Familien havde lagt billeder fra ceremonien i 2015 op på siden, hvor man kunne se moderen, Louise, klædt i en hvid bryllupskjole, mens faderen, David bar et sort jakkesæt.

Rundt om parret stod ni piger i matchende lyserøde og lilla kjoler og tre drenge med mørkejakkesæt, foruden en baby med en lille lyserød kjole.

Selvom børnene på billederne var tynde, så de ikke decideret underernærede ud. Der var dog ikke nogen af dem, der så ud til at være i 20'erne, som det altså til politiets store overraskelse viste sig at flere af dem var.

Det er ikke lykkedes amerikanske medier at få kontakt til pårørende til familien.