13 dræbt af skyderi på bar i Californien

En betjent er blandt 13, der har mistet livet, under et masseskyderi på bar i Californien. Gerningsmand død

Ifølge et øjenvidne affyrede gerningsmanden både skud og røggranater. Video: AP/ABC. Redigering: Martin Ekelund

En gerningsmand er død, og 12 andre er dræbt efter et masseskyderi på en bar i det sydlige Californien i USA, oplyser det lokale politi ifølge Reuters.

Blandt de dræbte er en betjent, der blev såret, og som siden er død af sine kvæstelser.

- Det er et forfærdeligt syn derinde. Der er blod overalt, siger sherif Geoff Dean på en pressekonference ifølge Reuters.

Skyderiet skete omkring klokken 23.30 lokal tid. Her blev betjente ifølge Garo Kuredjian, der er fra det lokale politi, tilkaldt til et skyderi på baren Borderline.

Ifølge barens hjemmeside har der på det tidspunkt været et arrangement for unge studerende i gang.

Vidner fra baren fortæller, at gerningsmanden først skød mod nogen i døren til baren. Derefter rettede han sin ild mod resten af baren.

Politiet oplyser, at flere hundrede var til stede i baren, da skyderiet fandt sted. Et stort antal måtte derfor tage flugten på samme tid. Nogle har brugt barstole til at smadre vinduer og flygte fra stedet.

Artiklen forsætter under billedet...

Foto: AP
Foto: AP

Og nogle har ifølge politiet selv søgt til nærliggende hospitaler. Derfor har politiet haft problemer med at få et overblik over, præcis hvor mange der er kommet til skade.

Ifølge Kuredjian rykkede ikke kun det lokale politi ud. Også folk fra FBI var på stedet.

Øjenvidnet Tayler Whitler på 19 år fortæller tv-stationen KABC-TV, at hun var i baren, da en mand med ansigtet delvist tildækket åbnede ild mod en ansat i døren. Derefter skød han mod folk i baren.

- Han lignede en, der vidste, hvad han lavede, siger Whitler til tv-stationen under et interview på parkeringspladsen foran baren.

Motivet til angrebet er endnu ukendt, og politiet har stadig ikke officielt identificeret gerningsmanden.

Gerningsmanden var tilsyneladende klædt i sort fra top til tå.