14-årig død: Amøbe åd hans hjerne

Hjernespisende amøbe har taget livet af 14-årig amerikansk dreng

14-årige Hunter Boutain er død, efter han blev inficeret af en hjerneædende amøbe i Lake Minnewaska i USA. (Privatfoto og Google Maps)
14-årige Hunter Boutain er død, efter han blev inficeret af en hjerneædende amøbe i Lake Minnewaska i USA. (Privatfoto og Google Maps)

En 14-årig amerikansk dreng er afgået ved døden to dage efter en svømmetur.

Hunter Boutain hoppede i Lake Minnewaska tirsdag og blev erklæret død torsdag. Død efter hans hjerne blev inficeret af den frygtede - men dog meget sjældne - hjerneædende amøbe naegleria fowleri.

'Herren ville ikke have, han blev på jorden. Så meget jeg er såret nu, ved jeg, jeg ikke kan elske ham så meget som Gud.'

'For jeg ved, min lillebror vil vente på mig, når jeg forlader denne jord', skrev storebror Lee Boutain efterfølgende i en hyldest på Facebook ifølge New York Daily News.

Allereede få timer efter svømmeturen viste drengen tegn på sygdom, og han blev indlagt på Masonic Børnehospital i Minneapolis.

'Vi beder for et mirakel', skrev onkel Bryan Boutain på en blog.

Den 32 kvadratkilometer store og op til 10 meter dybe Lake Minnewaska er placeret cirka 200 kilometer vest for Minneapolis i delstaten Minnesota. Søen er meget større end de to andre, hvor lignende dødsfald er sket siden 2010.

9-årige amerikanske Hally Yust fra Johnson County i Kansas er død af en hjerneædende amøbe, som fik adgang gennem pigens næse. (Foto: Legacy.com) Samfund 9-årig pige død af hjerneædende amøbe

- Vi ser ikke det her som typisk, da risikoen er større, når vandtemperaturen er højere og søen ikke er så dyb, siger ekspert i vandbårne sygdomme fra sundhedsvæsnet i Minnesota Trisha Robinson.

Den dødelige amøbe lever i varmere ferskvand. Den er ikke sjælden, men kan kun få adgang til mennesker igennem næsebor. Så der er størst risiko for at blive inficeret, når man dykker eller hopper i vandet.

- Undgå at få vand i næsen. Brug næseklemme, eller undgå i det mindste at dykke på en måde, der skubber vand op i næsen, siger en ekspert til avisen.

35 personer er døde af sygdommen i USA siden 2005.