14 anholdt: Politiet slår til mod større narkonetværk

To bandemedlemmer blandt de anholdte - mistænkes for at være del af narkoring

Efter længere tids efterforskning af et netværk, der har distribueret hård narkotika, har politiets regionale efterforskningsfællesskab, Særlig Efterforskning Øst (SEØ) med støtte fra andre enheder i Københavns Politi, i dag foretaget anholdelse af 14 personer i alderen 21-47 år i Storkøbenhavn.

Det oplyser Mads Helios, souchef, SEØ.

To af de anholdte er medlemmer af en bandegruppering i Storkøbenhavn, ligesom flere af de øvrige anholdte i forvejen er kendt af politiet. De anholdte mistænkes for at have en rolle i et netværk, der har forestået distribution af større mængder hård narkotika over en længere periode, lyder det endvidere.

Mads Helios fortæller, at narkoringen ifølge politiets opfattelse især har gjort sig i salg af kokain. Men også andre stoffer har været på salgsdisken.

I forbindelse med aktionen er der ransaget 29 adresser og en række køretøjer, som de anholdte har tilknytning til. Under disse ransagninger er der beslaglagt 1 kg. amfetamin, en del salgsposer med kokain, mindre kvantum hash, pengebeløb, kommunikationsmidler og enkelte våben.

Det er politiets opfattelse, at narkoligaen har været centreret omkring den pågældende bandestruktur, som Mads Helios ikke ønsker at sætte navn på.

De anholdte mistænkes for at spille hver deres roller i ligaens hierarki.

- Vi er meget tilfredse med resultatet af dagens aktion, der har ramt et større organiseret narkonetværk. Indsatsen er forløbet tilfredsstillende, og der forestår nu yderligere efterforskning i sagen. Vi forventer, at der kommer yderligere anholdelser i sagen, siger vicepolitiinspektør Mads Helios i pressemeddelelsen.

12 af de anholdte vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret med krav om fængsling. Anklagemyndigheden vil i forbindelse med morgendagens fremstillinger i Københavns Byret begære dørlukning.