14 slanger beslaglagt: - Dybt uansvarligt

Dyrepasser i Randers Regnskov er rystet over så lemfældigt slangerne blev opbevaret

Dyrepasserne i Randers Regnskov modtog i går flere kasser med giftige og farlige slanger, som var blevet beslaglagt hos en 21-årig mand i Esbjerg.

De 14 slanger blev opbevaret i almindelige plastickasser med borede lufthuller i låget.

- Opbevaringen var dybt uansvarlig. Slangerne kunne i princippet løfte låget op, og lufthullerne var så store, at slangerne kunne komme ud, hvis de fik presset hovedet op gennem hullerne. Jeg skulle i hvert fald ikke sove i samme rum, siger dyrepasser Kristian Sørensen, som har ansvaret for giftslangerne i Randers Regnskov.

Dyrepasserne gennemgik i dag kasserne for at artsbestemme og tjekke slangernes sundhedstilstand.

De indeholdt bl.a. to spyttekobraer, fem diamantklapperslanger, to tigerpythoner, to trælevende hugorme og en afrikansk puff adder.

- Enkelte af dem har ikke fået nok at spise, mens andre formentlig næste lige er blevet fodret, da de er meget kraftige, siger Kristian Sørensen.

Selv om slangerne kun er få uger gamle, så er de bestemt ikke ufarlige.

De kan næppe dræbe en sund og rask person, men et bid eller en spytklat fra en spyttekobra kan både koste en finger eller synet, og det vil kræve omgående intensiv behandling.

- Det er derfor, at vi tager svejsebriller og handsker på, ellers kan det godt blive en dårlig dag på kontoret, fortæller Kristian Sørensen.

Største giftslange-konfiskering i nyere tid: Nu pakkes slangerne ud

 Dyrepasseren kender ikke omstændighederne i den aktuelle sag, men Randers Regnskov har tidligere været med politiet ude på adresser, hvor der er konfiskeret ulovlige slanger.

- Der er selvfølgelig folk, som ved, hvordan de skal håndteres, men langt de fleste er personer, som bruger slangerne som potensforlænger og ikke aner, hvordan de skal håndteres, siger Kristian Sørensen.

Siden 2003 har det været ulovligt at holde giftslanger privat i Danmark.

- Det er ikke så ofte, at vi er med ude nu, men man kan jo stadig købe dem lovligt i Tyskland og Sverige, og jeg ved, at man bl.a. kan købe slanger for 150 kroner stk. i Tyskland.

Randers Regnskov vil nu vurdere, om slangerne skal blive i Regnskoven, sendes videre til andre zoologiske haver eller aflives.