140 anholdt efter voldelig demonstration mod indvandring

Op mod flere tusinde mennesker var lørdag på gaden i Slovakiet for at demonstrere mod islamisering af Europa

Mindst 140 personer er lørdag blevet anholdt i Slovakiets hovedstad, Bratislava, efter at uroligheder brød ud under en demonstration mod indvandring og islam.

Nyhedsbureauet AFP skriver, at tusindvis af mennesker var samlet i Bratislavas gader for at udtrykke deres modstand mod kvoter for, hvor mange indvandrere EU-lande skal tage.

Anholdelserne blev ifølge politiet foretaget i forbindelse med en række voldsepisoder, hvor blandt andet demonstranter og politi stødte sammen, skriver det slovakiske nyhedsbureau TASR.

Mindst seks politibiler blev beskadiget i urolighederne.

En gruppe demonstranter gik angiveligt også til angreb på tilskuere til et cykelevent, ligesom der ved byens hovedbanegård ifølge lokale medier skulle være blevet smidt flasker og sten efter en familie med arabiske rødder.

Imod kvoter fra EU

Demonstrationen var planlagt af organisationen Stop Islamiseringen af Europa som reaktion på, at EU-Kommissionen i maj sagde, at Slovakiet - som er både EU- og Nato-medlem - burde tage imod 471 flygtninge fra Italien og 314 fra Grækenland.

Mottoet for demonstranterne lød 'Stop Islamiseringen af Europa: Sammen mod Bruxelles' diktering, Europa for europæere', skriver Reuters.

Allerede fredag understregede premierminister Robert Fico, at regeringen er imod kvoterne fra EU.

En af demonstranterne lørdag var Marian Kotleba, en slovakisk guvernør og grundlægger af et stærkt højreorienteret parti.

- Jeg ønsker jer en god, hvid dag. Vi er samlet her for at redde Slovakiet, sagde han ifølge AFP blandt andet til folkemængden.

Slovakiske medier skriver ifølge AFP, at op mod 8000 personer deltog i lørdagens demonstration. Reuters refererer til medier, der anslår deltagertallet til at ligge fra alt mellem nogle hundrede til flere tusinde.