15 år gammelt mordmysterium: Tilstod drab til ukendt

En person har angiveligt tilstået et 15 år gammelt drab på en ung kvinde overfor en ukendt person, som gik til politiet

Det gamle billede af Tina Jørgensen blev fremvist massivt af de norske medier, da politiet efterlyste den forsvundne pige. Hun blev fundet dræbt en måned senere. (Foto: Norsk politi)
Det gamle billede af Tina Jørgensen blev fremvist massivt af de norske medier, da politiet efterlyste den forsvundne pige. Hun blev fundet dræbt en måned senere. (Foto: Norsk politi)
Følg Krimi

En ukendt person gik for nyligt til norsk politi med oplysninger, som kan være nøglen til en 15 år gammel mordgåde.

En person har ifølge den norske avis VG lettet sit hjerte til en anden person om drabet på den 20-årige norske kvinde Tina Jørgensen. Personen, som modtog de urovækkende oplysninger, gik efterfølgende til politiet.

- Informationen, som personen fik, skal have ført til, at mindst to mænd kunne udpeges som mulige gerningsmænd i sagen, skriver avisen.

Nu er fire mænd sigtet i sagen, og de to af mændene er ifølge VG de samme, som kunne udpeges med tipperens oplysninger.

Fundet en måned senere

Den 20-årige norske kvinde Tina Jørgensen forsvandt natten til søndag den 24. september 2000, da hun var på vej hjem efter at have været i byen i Stavanger.

Først en måned senere blev hun fundet liggende i en vandtank ved en kirke tre kilometer udenfor Stavanger. Dræbt med stump vold.

15 år gammelt mordmysterium: Fire norske mænd sigtet for drabet på Tina

15 år er der gået, uden politiet har kunne løse mysteriet om, hvad der skete med den 20-årige pige.

Men nu er der håb for Tina Jørgensens familie og pårørende, da fire norske mænd er blevet sigtet for drabet og medvirken til det.

Onsdag skete den første anholdelse i sagen, da en 36-årig mand blev sigtet af politiet. I går blev tre andre mænd i samme aldersgruppe også anholdt og sigtet efter et massivt mediefokus på sagen.

I samme omgangskreds

Hvorfor de fire mænd er blevet anholdt er endnu officielt uvist, da politiet ikke har villet kommentere baggrunden.

Det er heller aldrig kommet til offentlighedens kendskab, hvordan Tina Jørgensen blev dræbt, andet end at det var ved stump vold.

Ifølge VG's oplysninger så har de fire mænd været en del af samme omgangskreds i ungdomsårene, og enkelte af dem har beholdt kontakten de senere år. Ifølge politiet så har en eller flere af de fire mænd også kendt Tina Jørgensen fra dengang.

Men ingen af dem har på noget tidspunkt siden drabet været i politiets søgelys. Myndighederne har således ikke været bekendt med relationen mellem Tina Jørgensen og en eller flere af de fire mænd.

'Gode venner med drabssigtet'

En af Tina Jørgensens veninder fra teenageårene fortæller til VG, at den 36-årige mand, der var den første til at blive anholdt, brugte mange sommerferier på en campingplads i Lyngdal sammen med blandt andre Tina og hende selv.

- Jeg ved ikke, om Tina og ham, som nu er sigtet, var kærester, men jeg ved, at de var gode venner. Selv kender jeg ham ikke godt, men jeg husker ham som en indadvendt og genert dreng, men han var pæn og derfor meget populær blandt os piger, siger veninden.

Den 36-årige mands forsvarer ønsker i øvrigt ikke at kommentere, om hans klient erkender nogen form for skyld i drabet.

BMW i søgelys

En anden ting, der knytter de fire mænd til drabet på Tina Jørgensen, er den bil, som en af de sigtede ejede på drabstidspunktet.

I løbet af de 15 år har politiet haft 352 BMW-biler igennem et tjek, men ingen af dem passede til drabssagen. Nye oplysninger viser dog, at en af de fire drabssigtede mænd et halvt år inden drabet havde købt en sort BMW, skriver VG.

Hvorfor lige præcis en BMW er interessant, vil politiet ikke oplyse.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU