15-årig asyldreng til kvindelig pædagog: 'Du skal stå klar med din røv, når jeg kommer hjem'

En 15-årig flygtningedreng fra Syrien er blevet idømt 40 dages betinget fængsel for vold og fornærmelig tiltale mod to kvindelige pædagoger

En 15-årig dreng, som er kommet til Danmark i 2015 som uledsaget flygtning fra Syrien, er ved Retten i Horsens torsdag blevet idømt 40 dages betinget fængsel for vold og fornærmelig tiltale mod to kvindelige pædagoger.

Det oplyser anklagemyndigheden hos Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Sagen handlede om episoder på Integrationsstedet Melhedegård i Tørring tilbage i marts og maj i år, hvor han boede på stedet.

Den 15-årige erkendte i retten, at det var rigtigt, at han havde sagt 'jeg knepper dig' til den ene pædagog. Og retten fandt det også bevist, at drengen umiddelbart efter sagde 'du skal stå klar med din røv, når jeg kommer hjem' til samme pædagog.

Af anklageskriftet fremgik det, at drengen 10 minutter senere skulle have skubbet pædagogen og truet hende med slag, ligesom han også skulle have kastet vand efter hende.

Retten dømte drengen for skub og kast, men frifandt ham for truslerne.

Den 15-årige blev også dømt for vold mod en anden kvindelig pædagog, som blev slået to gange med knytnæve. Kvinden blev også truet med en spisebordsstol.

Drengens forældre og hans søster bor i Tyrkiet, og anklagemyndigheden krævede drengen udvist med henvisning til hans ringe tilknytning til Danmark. Retten valgte imidlertid alene at idømme den 15-årige en betinget udvisning med prøvetid på to år.

Drengen modtog dommen på stedet.