15-årig i slåskamp med lærere: Her er hans mors forklaring

Moderen til en 15-årig dreng hævder, at tre lærere overfaldt hendes søn

En mor til en 15-årig anfægter nu den første forklaring om en episode på Hedensted Skole fredag eftermiddag. (Foto: Google Maps)
En mor til en 15-årig anfægter nu den første forklaring om en episode på Hedensted Skole fredag eftermiddag. (Foto: Google Maps)

Ved du noget? Tip os på sms til 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Fredag eftermiddag førte et klammeri mellem en 15-årig elev og en gruppe lærere til, at skolen endte med at anmelde den 15-årige til politiet for vold, efter han ifølge skolen havde uddelt spark, slag og spytklatter til to lærere.

Politiet har bekræftet, at de er gået ind i sagen, men drengens mor har nu givet sin forklaring af hændelserne over for Lokalavisen Horsens.

Hun var nemlig, som tidligere beskrevet, til stede på skolen fredag eftermiddag. Det skyldtes ifølge hendes egen forklaring, at hun skulle hente drengen, som havde været til samtale med viceinspektøren efter et slagsmål med en dreng fra parallelklassen.

Hun forklarer, at drengen - Mads - vil ind i klasselokalet for at hente sine ting, hvorefter de skal køre hjem. På vej ned til klasselokalet bliver de dog mødt af en mandlig lærer.

- Han tager simpelthen fat i Mads og beder ham om at gå på kontoret. Da Mads forsøger at vride sig løs fra lærerens greb, begynder læreren at skubbe til Mads. Jeg beder læreren lade Mads være, men får et 'er du mor til Mads? Du burde skamme dig' retur, forklarer Jeanet Jensen, der er mor til Mads, til Lokalavisen.

Efterfølgende kommer der yderligere to lærere for at hjælpe kollegaen, men det lykkes den 15-årige at slippe fri og komme ind i klasselokalet.

Tager fat i ham
Her eskalerer tingene dog yderligere ifølge moderens forklaring.

- Det kulminerer, da den ene lærer tager en arm om Mads' hals og den anden omkring hans krop og løfter ham op, mens de to andre lærere holder fast i Mads - alt sammen foran de andre elever i klassen, siger hun.

Hele episoden ender med, at de tre lærere slipper taget i Mads, og han tager sammen med sin mor hjem.

Jeanet Jensen fortæller, at Mads er skoletræt og har skiftet skole fem gange i Hedensted Kommune, og selvom hun mener, det er berettiget, han får en skideballe efter en slåskamp, er hun alligevel rystet over hændelsen.

Ifølge moderen var Mads efter episoden på skadestuen, hvor han er blevet behandlet for sin venstre skulder og ringfinger, der er gået af led, ligesom han har røde mærker om halsen, et blodsprængt øje, et bøjet ribben, en bule i baghovedet og er hævet ved højre øje.

Den 15-årige dreng er efter episoden blevet bortvist fra Hedensted Skole.

Ingen kommentarer fra skole
Skoleleder Vibeke Ancher kunne tidligere tirsdag bekræfte episoden over for Ekstra Bladet.

- Jeg kan ikke komme nærmere ind på, hvad der skete af hensyn til min tavsheds-pligt. Men det var så voldsomt, at jeg har indgivet politianmeldelse, lød det tidligere.

Ifølge Sydøstjyllands Politi er parterne i sagen blevet afhørt, og de afventer nu næste skridt i sagen, siger politikommissær Poul Steffensen til TV Syd.

Han fortæller samtidig, at den 15-årige ifølge politiets foreløbige oplysninger havde optrådt fysisk og verbalt aggressivt, og at han sparkede og slog lærerne, da de tog fat i ham for at føre ham ud.

Ved du noget? Tip os på sms til 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.