15-årig lå død ved boldbane: Nu er Mathis sendt af sted – Ekstra Bladet

15-årig lå død ved boldbane: Nu er Mathis sendt af sted

 

Familie og venner tog afsked med 15-årige Mathis Matthiassen, som blev fundet død ved en boldbane for lidt over to måneder siden

Foto: René Schütze

 

 

Skyerne lå tungt, og himlen græd, da familie og venner i weekenden ankom til Thailands Buddhisttempel i Nørresundby for at tage afsked med Mathis Sheraton Matthiassen. 

Mere end 140 mennesker sad side om side på fyldte stolerækker i en stor lade. 

Forrest midt på gangen stod et alter med blomster, et billede af Mathis og hans urne. Bag ham messede, sang og velsignede fem munke den afdøde, mens hans forældre og lillebror Alex sad og stod ved alteret.

 

Mathis blev kun 15 år.

Tidligt om morgen søndag 28. marts blev han fundet død mindre end 500 meter fra familiens hjem i Hørby, Nordjylland.

En 32-årig tidligere reality-deltager sidder varetægtsfængslet for at hensætte Mathis Matthiassen i hjælpeløs tilstand. Han nægter sig skyldig.

 

 

Af sigtelsen fremgår det, at politiet mener, den fængslede formentlig har givet den 15-årige stoffer 'og/eller' efterladt teenageren - som var i den sigtedes varetægt - i hjælpeløs tilstand, da han satte ham af fra sin bil på parkeringspladsen ved Hørby Stadion.

Det var her ved boldbanerne, at drengen blev fundet liggende på asfalten af et par hundeluftere.

Død. Og helt alene.

 

I livet var Mathis Sheraton Matthiassen alt andet end alene. Det vidner lørdagens ceremoni om. 

- Det er det, jeg vil huske allerbedst: Det store fremmøde og al den hjælp vi har fået til at stable arrangementet på benene. For det viser hvor stor social rækkevidde, Mathis havde. Hvor mange der elskede ham, siger Mathis’ far, Henrik Matthiassen til Ekstra Bladet.

Han er ikke selv religiøst anlagt, men hans kone, Saranya, er buddhist. Hun er fra Thailand, hvor Mathis også blev født, og her skal hans aske spredes over havet senere på året.

 

Men i weekenden blev hans sjæl altså sendt videre på traditionel vis. Ceremonien tog en times tid.

Der blev doneret gaver og et pengetræ til de messende munke, en kvinde dansede til ære for Mathis, og et andet pengetræ går til fattige børn i thailandske bjergbyer, som Saranya i sin søns navn selv køber ting til og får delt ud. 

Moderen gik til sidst rundt med røde snore til gæsternes håndled for at bringe dem held og lykke i fremtiden.

De fik også hver en orange rose, som de lagde i kurve ved Mathis’ alter på vej ud.

Her var regnen stoppet og nærmest symbolsk forsvandt de sorte skyer, og solen skinnede snart fra en blå himmel.

Den helt store thailandske buffet stod og ventede på gæsterne, og bandet Hummerdrengene spillede op under maden. 

 

- Sådan er det med thailandske begravelser. Man er ked af det til at starte med, men man bliver også glad bagefter, fordi han er blevet sendt godt videre, og vi så kan sidde og være fælles om minderne, siger Henrik Matthiassen. 

 

- Da jeg sad med hånden på hans urne oppe ved alteret, savnede jeg ham jo bare og ønskede det hele var anderledes. Tankerne fløj gennem hovedet og alt, hvad der er sket, kom tilbage. 

- Men når det så er slut, ved man jo også, at nu er han afsted. Vi har ligesom givet afkald på ham i det jordiske, og han kan komme videre til det himmelske. Det kan jeg godt finde trøst i. Også selv om jeg ikke er religiøs.

(Arkivfoto: Privat)