15-årig pige anmelder voldtægt: Sigtet er hærdet grooming-forbryder

24-årig mand fra Farum er blevet varetægtsfængslet i tre gange 24 timer for mulig voldtægt af 15-årig pige

Følg Krimi

En 24-årig mand fra Farum er ved Retten i Hillerød blevet varetægtsfængslet i tre gange 24 timer for en mulig voldtægt af en 15-årig pige.

Det fortæller senioranklager fra Nordsjællands Politi, Michael Qvist, til Ekstra Bladet.

Den 24-årige nægter sig skyldig.

Politiet blev opmærksom på sagen, efter at den 15-årige søndag klokken 16.30 henvendte sig til politiet og fortalte, at hun klokken 15 samme eftermiddag var blevet voldtaget i Farum. Pigen og den 24-årige kendte i forvejen hinanden, og derfor kunne politiet hurtigt efter anholde manden.

Mand anholdt for voldtægt af 15-årig pige

Tidligere dømt
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er den 24-årige tidligere blevet idømt to fængselsdomme for grooming af unge piger. Grooming er det engelske ord for et forsøg på at skabe et venskabeligt forhold til en mindreårig med det formål at udnytte den unge seksuelt.

De episoder var ifølge retten så alvorlige, at manden i et tilfælde blev idømt ni måneders fængsel, mens han i en noget mere alvorlig sag senere blev idømt to et halvt års fængsel.

- Det har muligvis haft en vis indflydelse på, at dommeren valgte at varetægtsfængsle ham i denne sag, forklarer Michael Qvist til Ekstra Bladet.

Skrev sammen inden mødet
Michael Qvist forlangte selv, at manden skulle varetægtsfængsles i 14 dage, men det valgte dommeren ikke at lytte til. Nu skal politiet bruge de næste par dage på at gennemgå den elektroniske korrespondance, som der ifølge pigen har været mellem hende og den 24-årige som optakt til den påståede voldtægt.

Dørene var under grundlovsforhøret lukket for offentligheden. Derfor er det begrænset, hvad politiet endnu kan fortælle om pigens anmeldelse og om, hvad der skete, da de to parter var sammen.

Den 24-årige forlangte i retten at få en anden forsvarer end den, retten havde beskikket ham til at tale hans sag.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind