15-årig pige fik kraniebrud under gaderøveri

Blev slået ned bagfra med stump genstand i Grøndals Parken og fik røvet sin taske

Den 15-åriges taske blev fundet dagen efter overfaldet på Lindehøjen. Politiet søger vidner, der har set to mænd løbe med tasken. (politifoto)
Den 15-åriges taske blev fundet dagen efter overfaldet på Lindehøjen. Politiet søger vidner, der har set to mænd løbe med tasken. (politifoto)
Følg Krimi

En 15-årig pige er fortsat indlagt på hospitalet med kraniebrud efter et groft overfald i Grøndals Parken ved Flintholm station, hvor hun blev slået ned bagfra af to taskerøvere.

Hun blev slået i baghovedet med en stump genstand og i ansigtet med et knytnæveslag, oplyser politiet.

Overfaldet skete kl. 20.05 den 29. januar, og politiet står uden spor af gerningsmændene.

Derfor efterlyser politiet nu gaderøverne, der flygtede med den 15-åriges røde lædertaske. Tasken blev dagen efter overfaldet fundet på Lindehøjen, en sidevej til Jernbane Allé, tæt på personaleindgangen til Føtex.

- Hvis man har set to mænd komme løbende med den røde taske, vil vi meget gerne høre nærmere. Vi er interesseret i at høre fra alle, som befandt sig i området omkring gerningstidspunktet, og som har observeret noget, som kan hjælpe politiet på sporet af gerningsmændene, siger politiassistent Karina Ruby Christensen fra politiets tyveri- og røveriafsnit.

Gik med musik i ørerne
Pigen havde været til fodboldtræning i Frederiksberg Boldklub ved Peter Bangsvej. Hun gik med musik i ørerne, og gik ned ad Sønderjyllands Allé, Finsensvej og gennem Grøndals Parken mod Flintholm station for at tage en bus.

- Det var buldermørkt, men et vidne hørte et skrig og løb derhen og fandt forurettede på jorden, siger Bo Hass Jensen, røveri-afsnittet til Ekstra Bladet. Røverne tog kun pigens taske. Mobiltelefonen havde hun på sig. Der var kun få værdier i den røde taske.

- Hun blev kort afhørt, mens ambulancen var der, men siden har vi ikke kunnet genafhøre hende. Hun mistede bevidstheden, men kom til sig selv lidt efter. Vi ved ikke, hvad hun blev slået med, men der var tale om en form for slagvåben. Hun har pådraget sig et kraniebrud, men vi forventer, at hun kommer sig uden mén, siger Bo Hass Jensen.

Den 15-årige har kun kunnet give et signalement af den ene gaderøver. Han var 15-20 år, mellemøstlig eller nordafrikansk af udseende, 180 cm. høj, spinkel af bygning med kort sort hår. Han var iført en sort jakke af mærket Peak Performance og en sort halsedisse.

Den 15-årige pige beskrives som 160 cm. høj, spinkel af bygning med langt mørkt hår. Hun var iført en mørk jakke af mærket Everest, løse bukser, lyse kondisko og et strikket tørklæde. Hendes røde lædertaske beskrives som mellemstor med sort bund.

Oplysninger til Københavns politi på 1-1-4.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.