15-årig pige slynget ud af bil i voldsom soloulykke

En voldsom soloulykke ved Esbjerg har ført til, at en kun 15-årig pige er blevet alvorligt kvæstet. Politiet mistænker spritkørsel

En 15-årig pige er blevet alvorligt kvæstet efter et solouheld på Vestkystvej nord for Esbjerg. (Foto: Google Maps)
En 15-årig pige er blevet alvorligt kvæstet efter et solouheld på Vestkystvej nord for Esbjerg. (Foto: Google Maps)

Ved du noget om ulykken eller har du billeder fra stedet? Så vil vi meget gerne høre fra dig. Send os dit tip i en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

En 15-årig pige er lørdag eftermiddag blevet hastet på skadestuen med alvorlige kvæstelser efter et solouheld på Vestkystvejen ved Esbjerg.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi til Ekstra Bladet.

- Den 15-årige pige er blevet kastet ud af bilen og har pådraget sig alvorlige kvæstelser, men dog ikke noget livstruende, siger Erik Lindholdt, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, til Ekstra Bladet.

Den 15-årige pige sad på bagsædet af bilen, som blev ført af en 36-årig kvinde. Pigen og kvinden er ikke i familie.

Politiet blev alarmeret om hændelsen klokken 14.21, og vejen var efterfølgende spærret i begge retninger i tre timer, mens politiet arbejdede på stedet.

'Var ret heldig'
Ifølge politiets foreløbige efterforskning, skete ulykken formentlig som følge af for høj hastighed og et forsøg på overhaling.

- Ud fra vidneforklaringerne lyder det, som om at hun vil til at overhale, men hun trækker sig ind igen, da der kommer en modkørende, og så mister hun herredømmet, siger Erik Lindholdt.

Bilen er efterfølgende rullet rundt flere gange, hvor den 15-årige altså blev slynget ud af bilen.

- Hun var faktisk ret heldig, må man sige, på trods af hun er kommet slemt til skade, siger vagtchefen.

Formodning om spirituskørsel
Føreren af bilen er umiddelbart ikke selv kommet til skade, men hun er sammen med den 15-årige og en tredje passager blevet indbragt på hospitalet, fordi der er tale om en højhastighedsulykke.

Kvinden er ikke anholdt af politiet, men hun vil formentlig blive mødt med en sigtelse for grov overtrædelse af færdselsloven.

- Vi har en mistanke om, at der er tale om spirituskørsel, så vi har udtaget en blodprøve fra føreren af bilen, siger vagtchefen.