Annonce:
Annonce:

15-årige Lisa blev overfaldet: - Jeg bruger alle mine kræfter og kommer fri

15-årige Lisa Englert blev natten til søndag overfaldet af en mand, da hun og en veninde var på vej hjem fra nogle venner i Allerød

Annonce:
Følg Krimi

- Jeg når ikke at komme af sted, før han griber fat i min venstre arm.

Klokken var omkring ét om natten, da Lisa Englert og hendes veninde kom cyklende ad Ejners Sti fra Allerød mod hjemmet i Blovstrød. De havde set landsholdskamp med nogle venner i Allerød, og nu ville de følges hjem.

- Da vi kommer cyklende ad stien og er cirka halvvejs, er der så en mand, der ligesom springer ud foran os. Han råber et eller andet efter os, og vi får en forskrækkelse, så vi prøver at cykle væk. Min veninde kommer afsted, men jeg når det ikke, fortæller den 15-årige pige, som også har fortalt sin historie til lokalmediet Allerød Nyt.

Et fast greb
En maskeret mand holdt med et fast greb om Lisa Englerts arm, imens hun stadig sad på sin cykel. Hun kunne ikke komme fri og kunne se sin veninde cykle af sted.

Annonce:

- Jeg står tilbage med ham her, som holder fast i mig og råber ad mig og fortæller mig, at jeg skal lytte til ham, at jeg skal komme med ham og gøre, hvad han siger, mens jeg står og siger til ham, at det kan jeg ikke, siger Lisa Englert til Ekstra Bladet.

Hun startede med at sige fra i en mild tone, men da hun indså, at han ikke ville give slip, blev hun stædig. Til sidst lykkedes det hende at stritte så meget imod, at hun kunne hive sin arm til sig, og manden løsnede sit greb.

- Jeg bruger alle mine kræfter og kommer fri, og så cykler jeg, så hurtigt jeg kan, væk.

Episoden har siden sat sig i Lisa Englert, som fortæller, at hun har problemer med at sove om natten, fordi hendes tanker kører rundt.

- Især om aftenen når det er mørkt, kan jeg ikke lade være med at tænke over det der med: Hvad var der sket, hvis ikke jeg havde gjort, som jeg havde? Hvis jeg ikke var cyklet afsted? Alle de der hvad-nu-hvis-scenarier, fortæller hun.

Forfærdeligt opkald
Kort efter episoden, der fandt sted natten til søndag 10. oktober, ringede Lisas mors telefon. Magarita Englert lå og sov i hjemmet i Blovstrød.

Annonce:

- Hun ringede og græd og sagde, at der var en mand, der havde grebet fat i hende, fortæller Magarita Englert.

Da Lisas veninde var sluppet fra manden, havde hun fået kontakt til beboerne i et hus tæt ved stien, der lukkede de to piger ind og ringede efter politiet, som allerede havde en patrulje fremme ved adressen, da Lisas mor nåede frem.

- Det er jo forfærdeligt at modtage sådan et opkald. Det var i lokalområdet - det var jo bare ovre i Allerød, og det var bare de her 2,5 km væk, som de er vant til at cykle frem og tilbage. Lisa og hendes veninde følges altid, og det har netop været vigtigt, at de har kunnet følges ad, så de ikke var alene, fortæller hun.

Magarita Englert afslutter med at sige, at hun det næste stykke tid vil hente sine børn, når det kan lade sig gøre, så ikke de skal cykle hjem sent om aftenen.

Artiklen fortsætter under faktaboksen ...

Leder efter vidner

Nordsjællands Politi opfordrer borgere til at ringe på 114, hvis man har set en mand, der kunne passe på følgende signalement:

- Mand på 25-30 år

- 180-185 centimer høj

- Lys i huden

- Taler dansk med accent

- Iført mørkeblå eller mørkegrøn hættetrøje, sorte handsker og mørke bukser

- Han havde hætten over hovedet og en maskering over mund og næse

Annonce:

Ikke første episode i Allerød
I en pressemeddelelse oplyste Nordsjællands Politi for godt en uge siden, at de i øjeblikket undersøger flere hændelser i Allerød Kommune, hvor fremmede personer har skabt utryghed med deres adfærd over for børn.

Blandt andet blev en otteårig pige tilbudt 100 kroner af en fremmed mand for at gå med ham. Også en tiårig dreng havde en skræmmende oplevelse, da han kom cyklende på Kvædevej, og en mand sprang ud foran ham.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
danmarks dyreste husdanmarks dyreste husdanmarks dyreste husdanmarks dyreste hus
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: