16 år efter dødsfald: Kendt bjergbestigers lig fundet

Den kendte bjergbestiger Alex Lowe og kameramanden David Bridges mistede livet i en lavine - nu er deres lig dukket op i en gletscher

Alex Lowe ses her til venstre i billedet (Foto: AP).
Alex Lowe ses her til venstre i billedet (Foto: AP).

16 år efter, at den kendte bjergbestiger Alex Lowe og kameramanden David Bridges i oktober 1999 blev dræbt af en lavine i Himalaya, er deres lig nu blevet fundet.

Det skriver BBC.

Det var to bjergbestigere, der i sidste uge fandt dem ved bjerget Shishapangma i Tibet, delvist smeltet ud af en gletscher.

- Alex og David forsvandt, blev fanget og frosset i tid. 16 års liv er blevet levet, og nu er de blevet fundet. Vi er taknemmelige, siger Alex Lowers enke, Jenni Lowe-Anker ifølge The Guardian i en pressemeddelelse.

Nepal gør Everest klar til sæsonen efter voldsom lavine

Hun giftede sig i 2001 med Alex Lowes ven, Conrad Anker, der også var med på ekspeditionen, hvor Alex Lowe og David Briges mistede livet, skriver The Guardian.

Mount Everest: Fem skræmmende dødsfald

Alex Lowe, David Bridges og Conrad Anker var sammen med flere andre ved at bestige Shishapangma, det 14. højeste bjerg i verden, da ulykken fandt sted.

Lowe blev ifølge The Guardian dengang betragtet som verdens største bjergbestiger. Han døde i en alder af 40 år. Bridges var 29.

To bjergbestigere er dræbt af lavine i de franske alper