16-årig død af skud i hovedet i Malmø

I Malmø er en dreng død af sine kvæstelser, efter han blev skudt i hovedet torsdag aften

En 16-årig dreng er dræbt af skud i bydelen Rosengård i Malmø torsdag aften. Det oplyser Malmøs politi til Kvällsposten.

To personer er ved at blive afhørt, men de er ikke mistænkt i sagen. Ingen er anholdt for drabet, siger politiet ifølge nyhedsbureauet TT.

Drengen blev fundet såret ved en busholdeplads kort før klokken 19. Han blev kørt på hospitalet, men døde omkring en halv time senere, oplyser politiet.

Skyderiet fandt sted ved busholdepladsen i Örtagården, som er en del af det berygtede kvarter Rosengården.

Der var en del mennesker i området, som kan have set noget afgørende.

- En hel del vidner er blevet afhørt, og vi har banket på døre, siger Calle Persson, der er pressetalsmand ved politiets region Syd.

Talsmanden vil ikke umiddelbart sige, hvad der er kommet frem under afhøringerne af vidnerne, eller om der er mere end én gerningsmand.

Drabet er det andet i Malmø siden årsskiftet. 3. januar blev en 22-årig mand dræbt af skud i bydelen Fosie.

Tidligere samme døgn blev en 18-årig kvinde såret af skud i Rosengård, og 6. januar blev en mand i 30-års alderen såret af skud i en lejlighed i området Persborg.

Region Syds nye politichef, Klas Friberg, betegner situationen i Malmø som alvorlig.

- Det er jo en alvorlig situation i Malmø, når det gælder bandekriminalitet og dødelig vold. Der er alt for mange unge mænd, som er blevet slået ihjel her, siger han.

Sidste år skete der 11 drab i Malmø.