16-årig dreng i voldtægtssag overfaldet af medfange

Retssag om seks voldtægtsforsøg afbrudt, da den tiltalte skulle vidne mod medfange

Ifølge tiltalen slog den dengang 15-årige dreng til seks steder i Lyngby, hvor han forsøgte at voldtage kvinder.
Ifølge tiltalen slog den dengang 15-årige dreng til seks steder i Lyngby, hvor han forsøgte at voldtage kvinder.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Den 16-årige dreng, der er tiltalt for seks voldtægtsforsøg på unge kvinder i Lyngby, er blevet overfaldet på den sikrede ungdomsinstitution Sølager i Nordsjælland, hvor han har siddet varetægtsfængslet siden november sidste år.

En medfange overfaldt den 16-årige opildnet af andre indsatte, og han fik en serie knytnæveslag i ansigtet og nakken og et knæ i venstre lår.

Det kom frem under retssagen mod den 16-årige ved retten i Lyngby, hvor drengen nægter sig skyldig i voldtægtsforsøg, men erkender, at han overfaldt kvinderne for at udplyndre dem.

Han siger, at tre drenge, som han kender, tvang ham til at begå overfaldene for at stjæle kvindernes mobiler, penge og tasker. Under røverierne kom han til at røre intimt ved kvinderne, fordi han ledte efter mobiler og penge, forklarer han.

Ingen af de seks ofre fik dog frataget værdier, og anklager Christina Schønsted mener, at der var et klart seksuelt motiv til alle seks overfald. Ingen af ofrene har forklaret, at overfaldsmanden forsøgte at røve deres tasker eller mobiler.

Midt under retsmødet i dag måtte politiet eskortere den 16-årige hen til en anden retssal i Lyngby Ret, hvor han skulle vidne mod den unge indsatte, der er tiltalt for at have overfaldet ham på Sølager.

Dreng nægter seks voldtægtsforsøg: - Jeg blev tvunget til at røve kvinderne

Indsatte, der er sigtet i voldtægtssager eller for misbrug af børn, er nederst på fængslernes 'rangstige'.

Overfaldet på den 16-årige på Sølager formodes at være motiveret i, at han var fængslet for voldtægtsforsøg, bekræfter kilder overfor Ekstra Bladet.

Den 16-årige forsøgte selv at bagatellisere overfaldet på Sølager, da han vidnede mod den formodede gerningsmand. Det skete den 12. november sidste år på Sølagers afdeling 'Spidsen' få dage efter, at den 16-årige var blevet varetægtsfængslet i voldtægtssagen.

- Jeg fik bare nogle slag, men jeg kan ikke rigtigt huske, hvem der gjorde det, sagde den 16-årige i retten.

Han ville ikke selv anmelde overfaldet, men det gjorde pædagogerne på institutionen. Politiet tog sagen alvorligt, kom det frem i retten.

- Det gør politiet selvfølgelig. De skal altid overdrive, sagde den 16-årige i retten.

Det kom frem, at han flækkede læben, som begyndte at bløde. Han blev ramt af knytnæver på venstre side af munden og i baghovedet og fik et 'trælår'.

- Det var ikke så alvorligt, sagde den 16-årige som vidne. Der gik dog fire uger, før hans læbe var helet op igen.

Ifølge anmeldelsen fra Sølager skete overfaldet cirka kl. 19.45, hvor den 16-årige stod udenfor sammen med flere andre unge, der var varetægtsfængslede. Pludseligt trådte den ene frem og slog løs på den 16-årige, mens de øvrige indsatte opmuntrede ham.

15-årig tiltalt for voldtægtsforsøg: Kvinderne slog og sparkede sig fri

Retssagen mod den 16-årige om de seks voldtægtsforsøg fortsætter nu med afhøring af ham om de enkelte forhold.