Annonce:
Annonce:

16-årig forbrændt af benzinbombe: Nu er der nyt i sagen

Fire etnisk danske drenge skal forblive varetægtsfængslet i sagen om brandbombe-angrebet på en klassekammerat med afghanske rødder

Se med her, hvor Ekstra Bladets journalist Karsten Gøttler opsummerer her sagen (Foto: Ernst van Norde, redigering: Kristian Hansen)
Annonce:
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Fire skoledrenge fra 9. klasse på Mølleskolen i Ry ved Skanderborg skal forblive varetægtsfængslet i fire uger i surrogat på ungdomsinstitutioner.

Det har Vestre Landsret netop besluttet, oplyser Sydøstjyllands Politi til Ekstra Bladet.

De fire blev allerede tirsdag varetægtsfængslet af Retten i Horsens. De nægter sig skyldig i grov vold mod en 16-årig afghansk dreng fra deres klasse, som de fire er sigtet for at have sat ild til med en brandbombe mandag aften. Derfor ankede de også kendelsen fra byretten.

- Vi har netop meddelt de fire på de lukkede ungdomsinstitutioner, hvor de sidder, at de skal blive siddende i de fire uger, siger efterforskningsleder ved Sydøstjyllands Politi, Lars Peter Madsen, til Ekstra Bladet.

Annonce:

Mandag aften fik en 16-årig afghansk dreng kastet en molotov-cocktail efter sig af fire jævnaldrende danske skolekammerater. Ifølge oplysninger til Ekstra Bladet gik der ild i drengen, som blev forbrændt med tredjegradsforbrændinger på 50 procent af kroppen fra livet og ned.

Drengens tøj smeltede sig fast til hans hud, og han måtte selv slukke ilden, ligesom han først fik hjælp, efter at han på egen hånd var kommet hjem til sin familie.

Politiet oplyser, at der ikke er tale om et angreb med etniske eller racistiske mislyde, men om en konflikt mellem de fire danskere og afghaneren, som pludselig er eksploderet.

Skole rystet over drenges angreb med Molotov-cocktail - elevs tilstand kritisk

Afghansk dreng sat i flammer: Skole afviser blankt race som årsag

Skoleleder: Drenge er i konflikt
Det samme afviser Mølleskolens konstituerede leder Alma Schack Andersen.

- Det kan jeg helt klart afvise, det er en konflikt mellem nogen drenge, og i min optik har det (etnicitet, red.) ingen betydning. Jeg ser ikke noget i det, og det kunne have været hvem som helst, fortæller hun til Ekstra Bladet.

Annonce:

Skolelederen sendte tirsdag en intern mail ud til forældrene i 8. og 9. årgang. Heri informeres forældre om, at skolen har iværksat et beredskab, der skal hjælpe alle med at kunne videre efter det forfærdede overfald, og at de føler med den sårede elev.

Der står blandt andet i mailen:

'Vi har den dybeste medfølelse med alle implicerede. Særligt ofret, men også de 4 drenge, deres søskende og forældre'.

'Vi vil selvsagt være opmærksomme på, hvad der fremover kan ske, og vi vil appellere meget til, at I som forældre støtter op om skolen og de bestræbelser vi nu og fremover gør for igen at få normale tilstande'.

'Vi vil bede jer hjælpe jeres børn med at komme igennem dette uden yderligere konflikter'.

Værst for ofret
- Der spekuleres i, når I skriver, at I føler for alle implicerede, at det er fordi, der er mere i det etniske spørgsmål, at I måske kender til noget?

Annonce:

- Når vi skriver, at vi er kede af det på alles vegne, så er det fordi, selvom det naturligvis er værst for ofret, det er klart, men vi har bestemt også medfølelse for de familier og drenge, der er involverede, for det er en ulykkelig hændelse, der er sket. Og jeg tror ikke, at drengene har vidst, hvad konsekvenserne har været - jeg tror ikke, nogen ville have vidst det, fortæller Alma Schack Pedersen.

Vicepolitiinspektør Lars P. Madsen oplyser til Ekstra Bladet, at der har været en konflikt kørende mellem drengene.

- Der er ikke tale om, at drengene har jagtet deres offer rundt. Drengene aftalte alle at mødes mandag aften på et udendørs sted i Ry. Her havde drengene medbragt flasken med benzin. Vi ved endnu ikke med sikkerhed, hvad mellemværendet går ud på. Det arbejder vi fortsat med at få opklaret. Pludselig blev flasken med brændende benzin kastet mod den 16-årige, siger Lars P. Madsen til Ekstra Bladet.

Ramt på kroppen
Der er på nuværende tidspunkt ikke oplysninger, der tyder på at konflikten har med drengenes forskellige etnicitet at gøre.

Ifølge vicepolitinspektøren blev den afghanske dreng ramt på kroppen af den brændende benzin.

Annonce:

Den tilskadekomne oplyses her til morgen fortsat i kritisk tilstand, men aktuelt uden for livsfare, oplyser vicepolitiinspektøren.

Da sagen fortsat skal efterforskes, og da grundlovsforhøret af samme grund begæres afholdt for lukkede døre, så kan Sydøstjyllands Politi ikke på nuværende tidspunkt oplyse yderligere i sagen.

Efter det livsfarlige overfald indledte politiet en større politiaktion, som første til anholdelserne.

- Vi pågreb de fire i tidsrummet 22.30 til 23.00 mandag aften, siger Lars P. Madsen til Ekstra Bladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: