16-årig gruppevoldtaget af 33 mænd: 'Jeg føler mig beskidt'

Den 16-årige pige som sidste lørdag blev voldtaget af mere end 30 mænd i den brasilianske hovedstad Rio de Janeiro taler nu for første gang om de grufulde hændelser

Vrede borgere demonstrerer lige nu overalt i Brasilien oven på den grusomme voldtægt af 16-årig pige. (Foto: AP)
Vrede borgere demonstrerer lige nu overalt i Brasilien oven på den grusomme voldtægt af 16-årig pige. (Foto: AP)

Vrede brasilianske politikere og borgere tråder nærmest hinanden over tæerne for at fordømme den grufulde gruppevoldtægt af en 16-årig pige sidste lørdag.

Hun blev angiveligt lokket med af sin 20-årige kæreste for siden at blive bedøvet og gruppevoldtaget af mere end 30 mænd. Sagen har vakt stor opsigt i Brasilien, hvor demonstranter er gået på gaden for at vise deres harme over et samfund, hvor voldtægter af kvinder er en daglig hændelse.

Den 16-årige pige gennemgår lige nu sit livs mareridt, efter hun vågnede fortumlet op i en lejlighed sidste søndag. Påvirket af stoffer og næsten nøgen kunne hun se, hvordan mere end 30 bevæbnede mænd stod ved hendes side.

Venter på Guds straf
Men trods den grufulde oplevelse har hun for første gang udtalt sig om sagen til det brasilianske medie O Globo.

- Jeg venter på, at de får Guds straf. Jeg føler mig beskidt. Det er stigmatiseringen, der sårer mig mest. Det er som om, at folk siger: 'Det er hendes fejl. Hun havde udfordrende tøj på'. Jeg vil have folk til at forstå, at det ikke er kvindens fejl. Du kan heller ikke bebrejde et røverioffer for at blive berøvet, siger den 16-årige til det brasilianske medie ifølge The Independent.

Indtil videre er fire af de formodede gerningsmænd identificeret. Blandt andet pigens 20-årige kæreste, som lokkede hende med til den lejlighed, hvor hun blev udsat for det brutale overgreb. Politiets teori er, at hun blev voldtaget, da kæresten mistænkte hende for at have været utro.

Lagde video på nettet
Den 16-årige pige skal ikke kun kæmpe med følgerne af den grufulde voldtægt. Hun er nemlig også blevet udstillet på nettet af flere af de formodede gerningsmænd.

Blot to dage efter, at den 16-årige pige angiveligt blev voldtaget lagde en af gerningsmændene nemlig en 40 sekunder lang video ud på et socialt medie. Videoen viste pigen nøgen og bevidstløs. Videoen er senere blevet slettet, skriver The Guardian.

En anden mand fik taget et billede, hvor han poserede ved siden af pigens nøgne kønsdele. Efterfølgende lagde han billedet på Twitter, hvor det fik 500 'likes', inden det blev fjernet. Men billedet blev ikke fjernet før pigens chokerede familie så det, og kontaktede politiet.

Lucas Perdomo Duarte Santos (tv.) og Raphael Assis Duarte Belo (th) er blandt de mistænkte. (Foto: Politifoto)
Lucas Perdomo Duarte Santos (tv.) og Raphael Assis Duarte Belo (th) er blandt de mistænkte. (Foto: Politifoto)
 

33 mænd voldtog 16-årig og lagde det på Twitter

Fire mistænkte
Politiet har indtil videre identificeret fire mistænkte for den grufuld forbrydelse. Hendes 20-årige kæreste Lucas Perdomo Duarte Santos og 41-årige Raphael Assis Duarte Belo er begge med i videoen. Desuden er 18-årige Marcelo Miranda da Cruz Correa og 20-årige Michel Brazil da Silva mistænkt for at have distribueret videoen på internettet.

Lørdag aften foretog politiet den første anholdelse i sagen. 70 mænd fra brasiliansk politi stormede et slumkvarter i Rio de Janeiro og anholdt en ung mand, der dog nægter sig skyldig. Det er endnu ikke kommet frem, hvem den anholdte er.