16-årig ramt af rettens hammer: Kan forvente hård fængselsstraf for brokast

Retten i Aarhus beslutning om at varetægtsfængsle 16-årig dreng for at kaste en spraydåse ud fra en motorvejsbro betyder, at han risikerer mindst 60 dages ubetinget fængsel, oplyser anklageren

Det var på dette sted, at en 16-årig dreng onsdag kastede en spraydåse ned på motorvejen ved Aarhus. Googlemaps
Det var på dette sted, at en 16-årig dreng onsdag kastede en spraydåse ned på motorvejen ved Aarhus. Googlemaps
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Det kan koste en 16-årig knægt fra Aarhus mindst 60 dages ubetinget fængsel, at han onsdag klokken 14.30 - måske i kådhed - smed en spraydåse ud af vinduet i den bil, han sad som passager i.

Det fortæller anklager Pernille Jørgensen fra Østjyllands Politi til Ekstra Bladet.

Drengen har både over for politiet og nu også i retten erkendt, at han kastede dåsen fra Gl. Viborgvej, mens han kørte over motorvejen i Tilst ved Aarhus. Indtil videre er der ikke noget, der tyder på, at nogen blev ramt af dåsen, men politiet fandt senere dåsen på motorvejen og efterlyser nu bilister, som måske er blevet ramt, eller som har set dåsen blive kastet ned.

- Retten er enig med anklagemyndigheden i, at det er alvorligt og farligt, hvad drengen har gjort. Han er først og fremmest blevet fængslet på grund af retshåndhævelsen. Det er rettens vurdering - ligesom det er anklagemyndighedens vurdering - at drengen kan risikere mindst 60 dages ubetinget fængsel, siger Pernille Jørgensen.

Den 16-årige blev torsdag formiddag varetægtsfængslet i foreløbig 14 dage.

16-årig sendt i fængsel: Erkender kast mod biler på motorvej

17-årige blev løsladt
Onsdag blev to 17-årige drenge fra Aalborg løsladt efter afhøring på politistationen i Aalborg. De erkendte, at de for et par dage siden på samme måde kastede en genstand ned fra en bro på motorvejen i Aalborg. Og de 17-årige ramte faktisk en ambulance under udrykning, som fik en bule på taget. De 17-årige fortalte, at de kastede med æbler.

Men de 17-årige slap altså for at blive fængslet eller fremstillet foran en dommer.

- Jeg kender ikke til sagen i Aalborg og vil heller ikke blande mig. Men jeg kan sige, at vi har vurderet, at sagen hos os er så grov, at den kan bære en varetægtsfængsling, siger Pernille Jørgensen videre.

Det var en bagvedkørende bilist, som så spraydåsen blive kastet ud af vinduet på en forankørende bil. Bilisten noterede nummerpladen på bilen, og en god halv time senere fandt en politipatrulje bilen, som blev standset.

Tre unge anholdt efter kast fra motorvejsbro

Der var tre unge i bilen. Ud over den 16-årige blev også en 17-årig og en 19-årig anholdt og kortvarigt sigtet. De to ældste blev imidlertid løsladt efter afhøring.

Forvoldte fare for andres liv
Den 16-årige er sigtet efter en paragraf i straffeloven, der taler om på en hensynsløs måde at have forvoldt fare for andres liv eller førlighed. Indtil videre kan det opfattes som en tynd sag, når ingen tilsyneladende er blevet ramt af spraydåsen, men det afviser Pernille Jørgensen.

- Nu skal vi bruge de næste 14 dage på at undersøge sagen færdig. Og så har politiet opfordret vidner til at melde sig. Derefter skal der tages stilling til, om der skal rejses tiltale, siger Pernille Jørgensen.

Hun forventer, at sagen hurtigt bliver efterforsket færdig, så drengen kan få sin sag for.

To 17-årige anholdt for kast mod ambulance

Den 16-årige er på grund af sin unge alder ikke fængslet på almindelige vilkår, men er blevet indlogeret på en ungdomsinstitution. Han har ifølge Pernille Jørgensen en totalt uplettet straffeattest.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag