16-årig sendt i fængsel: Erkender kast mod biler på motorvej

Retten i Aarhus har varetægtsfængslet en 16-årig dreng i 14 dage, efter at han over for Østjyllands Politi har erkendt at have kastet en spraydåse ned på motorvej ved Tilst i Aarhus

Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En 16-årig dreng fra Aarhus er blevet varetægtsfængslet i 14 dage, efter at han torsdag formiddag blev fremstillet ved Retten i Aarhus, hvor han sad sigtet at have forvoldt fare for andres liv eller førlighed.

Både i retten og overfor Østjyllands Politi har han erkendt, at han onsdag kastede en spraydåse fra den bil, han sad i på Gl. Viborgvej, og ned på motorvejen i Tilst ved Aarhus, som han netop kørte over.

Her er det foreløbig uklart, om spraydåsen ramte nogen af de biler, der kørte under broen i det samme.

Det var et vidne i en bagvedkørende bil, som så spraydåse-kastet, og som kunne lede politiet på sporet af de unge, som sad i bilen. Vidnet havde blandt aflæst registreringsnummeret på bilen.

Den 16-årige blev anholdt onsdag klokken 15.08 sammen med to andre unge fra Aarhus på 17 og 19 år. De to øvrige er blevet løsladt.

Tre unge anholdt efter kast fra motorvejsbro

Selv om den 16-årige altså erkender at have kastet spraydåsen, så blev han alligevel varetægtsfængslet. Det skyldes ifølge kommunikationskonsulent Marianne Morgen fra Østjyllands Politi sagens alvorlige karakter.

- Det er især hensynet til retsfølelsen, som gør, at retten valgte at varetægtsfængsle manden, siger Marianne Morgen til Ekstra Bladet.

Politiet har altså nu 14 dage til at efterforske sagen. Den periode skal blandt andet bruges på at forsøge at få kontakt til andre vidner, som måtte have kørt på motorvejen ved Tilst omkring gerningstidspunktet klokken 14.30. Politiet kan kontaktes på tlf.: 114.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.