16-årig sigtes for at dele brutal drabsvideo

Endnu en person er torsdag blevet sigtet for at dele en video af et kvindedrab. Han har erkendt delingen

Danske Louisa Vesterager Jespersen (t.v.) og norske Maren Ueland blev 19. december dræbt under vandreferie i Marokko. Privatfoto
Danske Louisa Vesterager Jespersen (t.v.) og norske Maren Ueland blev 19. december dræbt under vandreferie i Marokko. Privatfoto

En dansk og en norsk kvinde blev i december dræbt under en vandretur i Atlasbjergene i Marokko.

Torsdag er en 16-årig dreng blevet sigtet for at have delt en brutal video, der viser en af kvinderne blive dræbt.

Det bekræfter Syd- og Sønderjyllands Politi.

I sidste uge blev 14 personer sigtet for at dele drabsvideoen, men den 16-årige er den eneste i Syd- og Sønderjylland, som endnu er sigtet for delingen.

Videoen skulle drengen have delt til de øvrige elever i sin klasse på Rørkjær Skole Urban i Esbjerg via beskedtjenesten Messenger.

Politiet modtog en anmeldelse om forholdet onsdag, og siden da har det efterforsket sagen. Drengen har over for politiet erkendt, at han har delt videoen.

24-årige Louisa Vesterager Jespersen voksede op i Ikast, men hun studerede til daglig friluftsliv på Universitetet i Sørøst-Norge i Bø i Telemark.

Sammen med sin veninde og studiekammerat, 28-årige Maren Ueland fra Bryne i Rogaland, rejste hun på vandreferie til Marokko. De blev dræbt i et populært turistområde i nærheden af landsbyen Imlil i Atlasbjergene, og en video af den brutale hændelse har efterfølgende floreret på sociale medier.

Delingerne fortsatte, selv om blandt andre politiet udtrykkeligt opfordrede borgere til ikke at se den.