16-årige piger udsat for grov vold: Blev beskyldt for at lyve om overfaldet

De to svenske tvillinge-søstre Jessie og Nicolle blev udsat for et groft overfald af to unge mænd foran McDonald's i den svenske by Linköbing

De to 16-årige tvillinge-søstre Jessie og Nicole blev udsat for at groft overfald fra to unge mænd. (Foto: Privatfoto)
De to 16-årige tvillinge-søstre Jessie og Nicole blev udsat for at groft overfald fra to unge mænd. (Foto: Privatfoto)

Lørdag 14. juli skulle have været en dejlig udflugt for de to 16-årige svenske tvillinge-søstre Jessie Holm og Nicolle Holm, der var taget fra deres by Motala for at tilbringe dagen i den svenske by Linköbing. Dagen udviklede sig imidlertid til et orgie af vold, som har fået store konsekvenser for Jessie og Nicolle.

Det skriver flere medier heriblandt AftonbladetLinköbing News og Nyheter Idag

Pigerne tog ind i det centrale Linköbing, hvor de spiste på McDonald's sammen med nogle venner. Og da de bagefter stod ude foran fastfood-restauranten, blev de opsøgt af to unge mænd, der opførte sig meget aggressivt. Derfor bad pigerne de to unge mænd om lade dem være i fred. Svaret kom resolut og voldeligt, da Nicolle fik en hård lussing i hovedet, der sprængte hendes trommehinde. Da Nicole efter slaget kiggede op igen, fik hun også en knytnæve i ansigtet.

Brækkede flere ribben
Tvillilnge-søsteren Jessie kom straks sin søster til hjælp:

- Jeg forsøgte at skubbe dem væk, men så sprang de på mig. De sparkede mig i maven og i brystet, så jeg røg ind i en væg, fortæller Jessie Holm, der brækkede flere ribben i forbindelse med de hårde spark.

- Jeg blev svimmel, men tog alligevel min mobil frem og filmede de to unge mænd. Jeg tænkte, at det var godt at have et bevis på, hvordan de så ud, fortæller Jessie til Aftonbladet.

Ekstra Bladet har kontaktet presseafdelingen hos politiet i Linköbing, og herfra bekræfter man, at to unge 16-årige piger blev udsat for et overfald lørdag eftermiddag. Og de blev efterfølgende kørt til akut-afdelingen på det lokale hospital, hvor de blev behandlet for deres skader.

Beskyldt for fake news
Men udover de fysiske skader udviklede sagen sig også på en ubehagelig måde for de to tvillinge-søstre og deres far, Bjørn Holm. De blev nemlig alle tre, i den store Facebook-gruppe 'Människor mot rasism', beskyldt for, at historien om overfaldet var fake-news. Bjørn Holm lagde efter overfaldet et opslag ud på Facebook med sin datters video af de to overfaldsmænd. Her skrev han:

- De her to fyre på ca. 20 år overfaldt mine tvillinge-døtre ude foran McDonalds i Linköbing centrum i dag. Mine døtre er på hospitalet med alvorlige skader. Hjælp mig med at finde/identificere disse svin. Del opslaget, så vi kan få fat i dem.

(artiklen fortsætter under billedet)

Her ses Bjørn Holm med en af sine tvillinge-døtre. (foto: Privat)
Her ses Bjørn Holm med en af sine tvillinge-døtre. (foto: Privat)
 

Facebook-gruppen 'Människor mot rasism' kom imidlertid hurtigt på banen og skrev følgende opslag omkring Bjørn Holms opslag om overfaldet på sine døtre.

'Det her indlæg spredes på flere Facebook-sider. Det virker, som om det er fake news med henblik på at kaste smuds på ensom kommende flygtninge. Hvis man tjekker farens profil, kan man se, at han har liket flere racistiske hjemmesider, hvilket indikerer, at formålet med opslaget er, som vi skrev'.

Facebook-gruppen skrev også, at hændelsen hverken var registreret hos politiet eller på det lokale hospital.

'Hvis faren kan bevise, at vi har taget fejl, og hændelsen faktisk har fundet sted, så fjerner vi selvfølgelig det her opslag'.

Flere svenske medier kom på sagen. Og nu har Facebook-gruppen ''Människor mot rasism' fjernet opslaget fra sin side. Men deres opslag havde allerede spredt sig på de sociale medier, fordi mange mente, at det var racistisk motiveret, fordi man på videoen kunne se de to gerningsmænd, der lignede flygtninge. Og det betød, at både Bjørn Holm og hans døtre fik flere trusler, selv om politiet har bekræftet, at de to piger har været udsat for et overgreb.

- Jeg bliver så ked af det, fordi de skriver så grimme ting. De kalder min far for en fandens løgner, og de skriver, at vi alle sammen skal dø af kræft, fortæller Jessie Holm.

Jeg blev kaldt racist og nazist
Pigernes far Bjørn Holm er også rystet over sagen. Til Linköbing News siger han følgende:

- Jeg skiller mig ikke ud fra nogen andre forældre. Jeg gjorde det, som jeg troede var rigtigt. Jeg har aldrig sagt, at de her fyre skulle lynches, eller have bank. Jeg ville bare finde ud af så meget som muligt, siger Bjørn Holm og tilføjer:

- Jeg var nødt til at fjerne mit facebook-opslag, fordi der blev ringet og skrevet så meget til mig. Det hele blev et fuldstændig kaos for mig og mine døtre. Så begyndte truslerne at komme. Vi skulle dø af kræft. Vi blev truet på livet, og folk satte spørgsmålstegn ved, om jeg i virkeligheden er far til mine døtre. Jeg blev anklaget for at være racist, nazist og alt muligt. Det er synd, at de ikke havde tjekket, at jeg hvert år går med i Pride-paraden i Motala, fortæller Bjørn Holm.

Ekstra Bladet har i øvrigt også været i kontakt med Jessie Holm, der har givet Ekstra Bladet lov til at bruge billedet af de to tvillinge-søstre.

Herunder kan du se Jessie Holms opslag på Facebook om det brutale overfald.