Annonce:
Annonce:

16-årige Servet dræbt: Nu har politiet fået kæmpe gennembrud

Politiet har anholdt en 34-årig mand og sigtet ham for drabet på 16-årige Servet

Annonce:
Følg Krimi

En 34-årig mand er blevet anholdt for drabet på den 16-årige Servet Abdija.

Servet blev dræbt foran sit hjem i Ragnhildgade i København 16. oktober 2017 omkring klokken 21 efter at have været til fodboldtræning.

Politiet har efterfølgende flere gange været ude med en appel til offentligheden om at bidrage med oplysninger i sagen, og nu har politiet altså fået et foreløbigt gennembrud.

Politiet frigav i efteråret disse overvågningsbilleder af Servet og hans venner i håbet om at finde frem til vidner, der havde set eller hørt i timerne inden den 16-åriges død.

Således blev den 34-årige mand torsdag aften anholdt klokken 22.31 et sted på Sjælland. Manden er ifølge politiet af jugoslavisk oprindelse med med svensk statsborgerskab.

Annonce:

Den 34-årige var iført grå træningsbukser med dødningehoved-print på siden og blå t-shirt, da han blev fremstillet i retten. Begge hans arme var prydet med mørke tatoveringer, og håret var kortklippet, da han tog plads i vidneskranken. Han nægter sig skyldig.

- Gør som vi har aftalt, sagde mandens forsvarsadvokat.

Han oplyste, at hans klient gerne ville udtale sig, men ønskede at forholde sig til den minutiøse forklaring han allerede havde givet til politiet.

Mandens forklaring kom dog ikke til offentlighedens kendskab, da dommeren valgte at lukke dørene under grundlovsforhøret. Der blev ligeledes nedlagt navneforbud, men den sigtede har et slavisk-klingende navn.

Manden er sigtet for sammen med flere medgerningsmænd at have dræbt Servet med seks skud i hovedet og på kroppen, mens han sammen med flere medgerningsmænd sigtets for at have været i besiddelse af to skarpladte skydevåben.

Politiet oplyser, at man har haft et tæt samarbejde med svensk politi i sagen.

Annonce:

- I forbindelse med anholdelsen i går har svensk politi på vores begæring siden i morges gennemført flere ransagninger i det sydlige Sverige. Vi har også i den forbindelse danske efterforskere i Sverige, dels som observatører, dels til at bistå svensk politi, siger politikommissær Hans Erik Raben.

Han er naturligt nok lettet over, at politiet nu er kommet så langt i efterforskningen, at de kunne skride til anholdelse.

- Det er den meget omfattende efterforskning, der nu har ledt til anholdelsen af den 34-årge mand – og vi er selvfølgelig tilfredse med nu endelig at have fået et gennembrud i sagen, siger han.

Den 34-årige blev varetægtsfængslet i 25 dage.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: