17 år gammelt mord-mysterium: Nu er ventetiden forbi

Ventetiden er endelig forbi for en norsk familie. For 17 år siden blev deres datter dræbt, og nu starter retssagen endelig

12-årige Kristin Juel Johannessen blev dræbt i 1999. Nu er hendes formodede morder igen bag tremmer. (Foto: Scanpix/privatfoto)
12-årige Kristin Juel Johannessen blev dræbt i 1999. Nu er hendes formodede morder igen bag tremmer. (Foto: Scanpix/privatfoto)
Følg Krimi

Nu er ventetiden forbi.

I 17 år har Kristin Juel Johannesens ventet på svar på, hvad der skete med deres dengang 12-årige datter, og tirsdag kommer de det lidt nærmere.

Tirsdag morgen starter retssagen mod den mand, der er tiltalt for at have kvalt og dræbt 12-årige Kristin Juel Johannesen for 17 år siden.

Og det glæder familien.

- Vi er meget lettede over, at vi nu får den retssag, vi skulle have haft for 17 år. Tabet af Kristin kommer vi os aldrig over, men nu kan vi få lukket den juridiske del, siger Kirstins far, Roar Juel Johannessen til det norske nyhedsbureauet NTB ifølge VG.

16 år gammelt mord-mysterium: Sådan fik politiet afgørende bevis

Kristin var bare 12 år, da hun 5. august 1999 cyklede af sted mod en badesø ved den lille by Mørk ved Larvik.

Mand anholdt
Hendes storesøster havde opdaget, at Kristin havde taget hendes sandaler og irriteret cyklede hun ud for at lede efter lillesøsteren. Her traf hun en veninde, som Kristin skulle mødes med. '

Hun fortalte, at Kristin aldrig var dukket op.

Stolt politimester: Derfor anholdt vi ham for mord

Klokken cirka 21 om aftenen slog hendes far alarm. To mænd fra landsbyen havde fundet pigens cykel.

Et par timere sener blev den 12-årige Kristin fundet død i skoven. Ifølge anklagemyndigheden var hun blevet kvalt.

Kirstins far er yderst lettet, fordi den formodede gerningsmand endelig kan se frem til en straf, hvis han bliver erkendt skyldig. Foto: HELGE MIKALSEN, VG
Kirstins far er yderst lettet, fordi den formodede gerningsmand endelig kan se frem til en straf, hvis han bliver erkendt skyldig. Foto: HELGE MIKALSEN, VG
 

For et år siden anholdte politiet en 38-årig mand for mordet på Kirstin, og på tirsdag starter retssagen imod ham, og de er overbeviste om, at de har fundet den rigtige.

Fældet af DNA-spor
Den tiltalte blev dømt for drabet i 2001, men blev senere frikendt på grund af tvivlsomme DNA-beviser.

Men selvsamme DNA-beviser endte med at fælde den nu 38-årige mand, og han blev varetægtsfængslet i fuldstændig isolation.

Sidste sommer oplyste efterforskerne, at de alligevel havde en komplet DNA-profil, og at nye analysemetoder var afgørende for pågribelsen og sigtelsen, skriver norske Dagbladet.

Anholdt 16 år efter mord: Tidligere dømt og frifundet

Den nye retssag er bygget op omkring, at de fandt den formodede drabsmands DNA på den Kristin Juel Johannessen fingernegle, hvilket er et meget stærkt bevis på, at han har været i kontakt med den unge pige.

Det forventes, at den tiltaltes forsvarer vil gå hårdt til værks for at så tvivl om det nye DNA bevis.

Derudover nægter han sig skyldig.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+