17-årig dansk pige ville bombe skolebørn: Hemmelige optagelser lækket

Optagelser af den 17-årige terrordømte pige fra Kundby-sagen er blevet lækket til TV2. På de opsigtsvækkende optagelser kan man høre den unge pige fortælle om sine planer

Privatfoto
Privatfoto

16. maj blev den kun 17-årige pige NC kendt skyldig i forsøg på terror samt et blodigt overfald på en mandlig pædagog.

Retsformanden lagde i begrundelsen vægt på specielt de sedler, der blev fundet i familiens kælder, hvor der bl.a. stod 'bombeangreb mod de vantro.'

Sagen har under stor mediebevågenhed kørt ved Retten i Holbæk.

I forbindelse med de seks retsmøder er det kommet frem, hvordan Kundby-pigen i 2015 konverterede til islam og på kort tid blev radikaliseret og kort tid efter begyndte at købe kemikalier, som kunne bruges til at fremstille sprængstoffet TATP.

Ville bombe skolebørn
Hun skrev sedler, hvoraf det fremgik, at hun ville bombe sin tidligere skole, Sydskolen i Fårevejle og senere den jødiske skole i København, Carolineskolen.

På dagen hvor retten skal udmåle straffen til den unge pige, kan TV2's kriminalmagasin, Station2, løfte sløret for nogle af de tungt vejende beviser mod pigen.

TV-kanalen er kommet i besiddelse af en 55 minutter lang lydfil, hvor Kundby-pigens tidligere lærer og mentor Christian Koed taler med pigen om hendes terrorplaner.

Påstår kontakt til Islamisk Stats leder
På de dele af optagelserne TV2 har offentliggjort kan man blandt andet høre pigen fortælle, hvordan hun efter hendes opfattelse har fået kontakt til lederen for Islamisk Stat og venter på ordrer til at udføre bombeangrebet.

- Jeg har også skrevet med Islamisk Stat.

- Har du skrevet med dem?

- Ja.

- Altså hvordan?

- Altså, jeg har skrevet med deres leder, også..

- Hvem er det?

- Det er en, der hedder øøhhm, Abu Bakir al-Baghdadi eller sådan noget.

- Hvordan fanden har du fået fat i ham?

- Twitter, fortæller hun til Christian Koed.

Holder utroligt meget af pigebarnet
Til TV2 fortæller han, at han var nervøs for pigen og hendes radikalisering. Derfor besluttede han en dag i januar 2016 at mødes med pigen og i skjul optage deres samtale.

- Nu kan jeg ikke holde til det her mere, tænkte jeg, for jeg holder rigtig, rigtig meget af pigebarnet. Jeg bliver lidt bange for, hvor langt vil hun gå med det her, fortæller han til om dagene i januar.

Efterfølgende overleverer Christian Koed optagelsen til politiet.

Ifølge Christian Koed blev den 17-årige pige lagt for had af en anden gruppe piger i området.

De havde lavet hadegrupper på Facebook og på andre måder mobbet hende. Af TV2s optagelser kan man høre, at mobningen formentlig er en del af Kundby-pigens motiv for bombeplanerne.

I eftermiddag beslutter retten i Holbæk pigens endelige straf. Her kræver anklagemyndigheden forvaring.