17-årig flygtede fra tvangsægteskab

Forældre lokkede datter til Pakistan. Nu starter sag mod far, der ville tvangsgifte sin datter bort

Hun blev lokket til Pakistan under påskud af at skulle besøge familien.

Men da hun ankom med sin mor, blev hun i stedet spærret inde, og hendes danske pas blev brændt.

For i virkeligheden havde forældrene til teenagedatteren, der ellers havde sin hverdag i hjemmet i Brønshøj, efter sigende andre planer med hendes fremtid: At hun skulle giftes bort til en mand, som de valgte.

Sådan lyder dele af anklagerne mod pigens forældre i en sag om bortførelse, indespærring, vold og forsøg på tvangsgifte deres datter.

Men når sagen indledes her til formiddag i Retten på Frederiksberg, er det dog kun faderen og ikke også pigens mor, der sidder på anklagebænken.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.
Politiet: Forældre bortførte 17-årig til tvangsægteskab i Pakistan

Mor holdt datter indespærret
Under datterens over to måneder lange indespærring i Pakistans landlige Peshawar-region fra februar til april i år, var det ellers den 36-årige mor, der sørgede for, at datteren blev holdt stramt i snor og ikke kunne bevæge sig frit. Samtidig befandt faderen sig i Danmark, angiveligt med planer om at tilslutte sig familien på et senere tidspunkt.

Det blev dog forpurret af dansk politi, som fik nys om situationen og i sidste ende fik hjulpet pigen ud af sit fangenskab.

For det lykkedes nemlig datteren at få adgang til den danske ambassade i Islamabad, hvor hun søgte og fik hjælp til at komme retur til Danmark. Omvendt blev moderen i Pakistan med tre af den 17-åriges søskende, hvor de stadig formodes at opholde sig.

Forhandlede ægteskabstilbud over telefon
Efter pigens hjemkomst og samtaler med politiet, er den 36-årige mor dog blevet varetægtsfængslet 'in absentia' i Danmark som medsigtet i sagen. Men der er fortsat ikke udstedt en international arrestordre på hende.

Af anklageskriftet fremgår det, at forældrene under moderens og pigens indespærring i Pakistan, modtog forskellige ægteskabstilbud fra pakistanske familier, som de forhandlede om i både Pakistan og Danmark.

I dag skal faderen, der nægter sig skyldig, forklare sig i retten. Her står han i øvrigt også tiltalt for, sidste år, at ville slå selv samme datter i deres hjem.

Ekstra Bladet følger sagen fra retten, hvori der forventes dom i midten af december.