17-årig fra berygtet voldtægt i New Delhi er atter fri

17-årig voldtægtsmand er løsladt efter tre års fængsel, mens hans sammensvorne venter på at blive henrettet

Faren til en ung kvinde, som døde efter en gruppevoldtægt i en minibus i New Delhi i 2012, siger, at familien ikke har fået opfyldt deres krav om retfærdighed, efter at en af gerningsmændene nu er blevet sat på fri fod.

Familien har uden held rejst en appelsag for at få retssystemet til at undgå en løsladelse.

- Hvad kan jeg sige? Der er ingen ord, som kan beskrive vores dybe skuffelse, siger Badrinath Singh, som er far til offeret Jyoti Singh.

Angreb på kvinder og seksuel vold har været i offentlighedens fokus i Indien, siden gruppevoldtægten af den unge kvindelige studerende i 2012 udløste masseprotester og vakte global opsigt.

Politiet siger, at der sker en voldtægt i Indien hver 20. minut.

Den løsladte mand fra voldtægten og mishandlingen af kvinden var 17 år, da han var med til begå forbrydelsen, og hans dom på tre års fængsel er den maksimale, som han kunne idømmes på grund af sin alder.

Højesteret har været hørt i sagen, efter at en kvindekommission i New Delhi har krævet en hårdere straf, men talsmænd for retssystemet siger, at kun politisk indgriben kan ændre på situationen.

Ifølge politiet lokkede seks mænd den 23-årige studerende og hendes mandlige ven ind i en bus i december. Her voldtog de hende gentagne gange og pressede en jernstang op i underlivet på hende. Kvindens ven blev slået med en jernstang.

Derefter smed de kvinden og hendes ven af bussen og lod dem ligge blødende i vejsiden.

Kvinden døde to uger efter af sine kvæstelser. Fire af de voksne, der blev dømt, fik dødsstraf. De er endnu ikke blevet henrettet. En femte hængte sig selv i fængslet.

Politiets rapporter har ifølge indiske medier beskrevet teenageren som "den mest brutale" af de seks angrebsmænd.

Flere indiske partier har sagt, at de vil kæmpe for hårdere straffe til unge, fordi straffen på tre års fængsel i dette tilfælde slet ikke står i rimelig forhold til forbrydelsens grovhed.