17-årig kendt skyldig i knivdrabet på Mads

Venner og familie er mødt talstærkt op for at få en afslutning på den tragiske sag om drabet på teenageren Mads Skjoldsøge

Venner og familie er mødt talstærkt op for at få en afslutning på den tragiske sag om drabet på teenageren Mads Skjoldsøge. Se med her

Retten i Hillerød (Ekstra Bladet): Siden i går formiddags har dommere og nævninge voteret, om en 17-årig dreng fra Hillerød har gjort sig skyldig i drab.

Fredag morgen har de nu kendt den 17-årige skyldig i knivdrabet på den jævnaldrende Mads Skjoldsøge, som 5. november sidste år blev stukket ihjel i frikvarteret på Hillerød Handelsskole i Nordsjælland.

- Vi har fundet, at tiltalte er skyldig i manddrab. Tiltalte må have indset, at det var overvejende sandsynligt, at Mads Skjoldsøge ville dø af et knivstik i hjertet, sagde dommeren om begrundelsen for kendelsen.

Venner og familie til den dræbte Mads Skjoldsøge var i dag mødt talstærkt  op i retten for at få en afslutning på den tragiske sag. Flere kunne ikke holde følelserne tilbage, da dommeren læste kendelsen højt.

Den 17-årige tiltalte modtog dommen uden nogen mærkbar reaktion, akkurat som han har opført sig under hele sagens forløb.

Mads Skoldsøge blev dræbt ved Hillerød Handelsskole 5. november sidste år. (Privatfoto) Krimi Uhyggeligt alarmopkald efter dødeligt knivstik: - Han er helt væk

Enigt panel
Forsvarsadvokat Jesper Storm Thygesen kaldte i sin procedure i går sagen om drabet på Mads Skjoldsøge for en meget kompliceret sag.

- Det er en svær sag at være dommer, nævning og også forsvarsadvokat i, sagde han, mens han samtidig bad nævningene om, at fokusere på beviserne og ikke lade sig styre af følelserne i den meget tragiske sag, hvor den 17-årige tiltalte hele vejen igennem har erkendt knivstikket, men nægtet manddrab.

Men at dømme efter stemmefordelingen var der ikke meget tvivl hos det dømmende panel om beviserne for den 17-åriges skyld. Både nævninge og dommere var enige om, at den 17-årige var skyldig i manddrab og ikke vold med døden til følge.

Stukket i hjertet
Mads Skjoldsøge blev dræbt foran flere af sine kammerater, der ellers ihærdigt forsøgte at redde hans liv. Men den kun 17-årige handelsskoleelev sov ind to en halv time senere på Rigshospitalet i København, hvor læger forgæves havde arbejdet på at redde ham fra et enkelt knivstik i hjertet.

Mads Skjoldsøge blev stukket ihjel i en tunnel tæt ved Hillerød Handelsskole, hvor han var elev. En 17-årig dreng erkender, at han førte kniven. (Privatfoto) Krimi 17-årig dræbte Mads: Derfor stak jeg ham

Sagens anklager Tina Davidsen redegjorde i går i sin procedure for, at knivstikket var nøje placeret og livsfarligt.

- Tiltalte tager en kniv op ad lommen og stikker Mads nede fra og op i brystet. Det sker upåvirket og hurtigt, og vi kan se fra obduktionspapirerne, at den har skåret sig vej helt igennem hjertet, lød det i proceduren, hvor Tina Davidsen også redegjorde for, at den tiltalte ifølge anklageren planlagde kniv-overfaldet på Mads Skjoldsøge, fordi han spurgte sine kammerater efter en kniv i tiden op til drabet.

Udover knivdrabet er den 17-årige kendt skyldig i våbenbesiddelse samt en række verbale og fysiske overfald på en pædagog i den ungdomsinstitution, hvor han har tilbragt sin varetægtsfængsling.

Både forsvarer og anklager skal nu procedere for strafudmålingen for den 17-årige. Der forventes en endelig dom i drabssagen senere i dag.

Ekstra Bladet følger sagen..