17-årig pige seksuelt krænket og muligvis voldtaget på festival

Voldtægten skulle være fundet i sted i et telt på festivalpladsen, oplyser politiet

Politiet har haft travlt på Roskilde Festival, der skydes i gang for alvor i eftermiddag kloken 17.00, når selve festivalpladsen åbner. Foto: Anthon Unger
Politiet har haft travlt på Roskilde Festival, der skydes i gang for alvor i eftermiddag kloken 17.00, når selve festivalpladsen åbner. Foto: Anthon Unger
Følg Krimi

En kun 17-årig pige fra Vejby er blevet seksuelt krænket og muligvis voldtaget på Roskilde Festival. Det bekræfter Midt- og Vestsjællands Politi over for Ekstra Bladet.

Det var pigens far, der indgav anmeldelsen klokken 10.45 i går.

Ifølge pigens forklaring skulle voldtægten være foregået i et telt på festivalpladsen. Politiet ønsker ikke at fortælle i hvilket område, voldtægten skulle være sket.

- Det er nogle oplysninger vi holder for selv. Pigen er blevet afhørt, og hun har været til undersøgelse hos Center for Voldtægtsofre. Vi arbejder nu videre med de oplysninger, som hun har givet os, men vi har på nuværende tidspunkt ikke noget signalement, siger  Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Ingen anholdt
Der er på nuværende tidspunkt ingen sigtet eller anholdt i sagen.

I tirsdag blev en kun 19-årig kvinde voldtaget på festivalen, men Midt- og Vestsjællands Politi har ikke set en stigning i antallet af anmeldelser.

- De voldtægter, som vi ser ske på festivalen, er det, vi betegner som kontaktvoldtægter. Gerningsmanden er altså ikke en, der kommer ud af en busk og overfalder ofrret. Gerningsmanden og offeret har haft kontakt, inden at krænkelsen sker. Det kan typisk være at man har snakket sammen eller har drukket i hinandens lejr, siger Carsten Andersen.

- Det er derfor vigtigt, at man holder øje med hinanden, hvis en i campen er stærkt påvirket. Det plejer folk dog på Roskilde Festival at være gode til, men det er vigtigt at huske, at man holder ekstra øje, siger han.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.