17-årige Anders blev dræbt af tog i nat: - Han lyste vores verden op

Vennerne forsøgte at råbe Anders op og sige, at han skulle blive stående på perronen, men af uvisse årsager trådte han ned på sporet, samtidig med at toget kom imod ham. Han døde på stedet

Tidligt i morges var familien samlet for at tænde lys og mindes Anders. Privatfoto
Tidligt i morges var familien samlet for at tænde lys og mindes Anders. Privatfoto
Følg Krimi

17-årige Anders mistede livet, da han i nat blev påkørt af et tog i den lille stationsby Bred på Fyn. Han blev dræbt på stedet, da han forsøgte at krydse sporet.

Men Anders blev ikke dræbt, fordi han var en vovehals, eller fordi han havde drukket sig fra sans og samling. Sådan var han nemlig slet ikke.

Det fortæller Anders' moster, Charlotte Rasmussen, der udtaler sig til Ekstra Bladet på vegne af familien:

- Vi er i chok. Det er fuldstændig uforståeligt, hvad der er sket. Anders har aldrig gjort sådan noget før, og han var ikke sådan en, der fuldede sig til højre og venstre, så det gør ondt at læse folks kommentarer om ham, fortæller mosteren.

'Der er mange ofre'
Kort forinden havde Anders været i Odense for at høre musik med nogle venner. Fyns Politi har oplyst, at vennerne krydsede sporet ved selve stationen, mens det stadig var grønt lys. Da lyssignalet skiftede til rød, stod Anders stadig på anden side.

Vennerne forsøgte at råbe ham op og sige, at han skulle blive stående, men af uvisse årsager trådte Anders ned på sporet, samtidig med at toget kom ind på perronen.

- Det er helt forfærdeligt at tænke på, hvad hans venner og togføreren må gå igennem nu. Det er dybt tragisk, at de har overværet det. Der er så mange ofre i den her sag, lyder det fra Charlotte Rasmussen.

Politiet kalder sagen for 'en tragisk ulykke' og oplyser, at kammeraterne ikke var stærkt påvirkede af alkohol.

En fantastisk dreng
Anders var fuld af drømme for fremtiden. Efter sommerferien skulle han på gymnasiet, og så ville han i militæret. I fritiden spillede han fodbold og var sammen med sine venner.

- Han var bare sådan en glad, fantastisk og målrettet dreng med smil i øjnene. Han var altid klar med et knus, hvis man havde brug for det, fortæller Charlotte Rasmussen.

En hård tid
For blot to dage siden var familien samlet for at fejre Anders' oldemors 90 års fødselsdag. I morges var de samlet igen - ikke for at fejre, men for at sørge og tænde lys på den station, hvor den tragiske ulykke indtraf.

De næste dage skal familien beslutte, hvordan de på bedst mulig vis kan sige farvel til deres elskede Anders.

- Det bliver en rigtig hård tid, men vi er enige om, at begravelsen skal afspejle den person, han var, fortæller Charlotte Rasmussen.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.