17-årige varetægtsfængslet i to uger

Politiet sigter teenagerne for hærværk og grov forstyrrelse af ro og orden efter 'Reclaim the Streets'-demo

Få seneste opdatering fra grundlovsforhøret her.
Følg Krimi

To 17-årige drenge, der i dag blev fremstillet i grundlovsforhør sigtet for hærværk og grov forstyrrelse af ro og orden på offentligt sted, skal varetægtsfængsles i to uger frem til 26. august.

Det besluttede dommeren under grundlovsforhøret, der blev afholdt i dommervagten i København bag lukkede døre. De to 17-årige oplyste gennem deres advokater, at de nægter sig skyldige i sigtelsen.

Kastede brosten mod bank
Inden dørene blev lukket blev sigtelsen mod den ene af de to 17-årige læst op af anklageren.

Den 17-årige er sigtet for i forening med tre andre at udføre grov hærværk mod en Nordea ban på Østerbro natten mellem lørdag og søndag.

Ifølge sigtelsen blev der kastet brosten mod bankens facader som blev ødelagt. En pengeautomat og en fladskærm blev i den forbindelse også smadret. Ifølge anklageren løber skaderne op i over 170.000 kroner.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har politiet rejst den samme sigtelse mod den anden 17-årige i sagen.

De to blev anholdt tidligere i morges, da Københavns Politi anholdte 28 personer, 19 drenge og 9 piger, som de mistænker for at have deltaget i ’reclaim the streers’-demonstrationen natten mellem lørdag og søndag på Nørrebro. Her fik banker og andre butikker smadret ruderne under demonstrationen.

Kollektiv stormet af politiet

De to 17-årige drenge er anholdt for mistanke om at have begået hærværk mod et pengeinstitut på Østerbro umiddelbart efter balladen på Nørrebro.

Morgenens ransagninger førte til beslaglæggelse af flere kasteskyts i form af brosten, hampplanter og slagvåben.

Omkring klokken 22 lørdag samledes cirka 200 autonom-lignende typer klædt i sort ifølge Københavns Politi ved Nørrebros Runddel som del af en tilbagevendende aktion kaldet 'Reclaim the Streets.'

Senere gik demonstranterne ad Nørrebrogade ind mod centrum af København. Undervejs malede de graffiti på muren til Assistens Kirkegård og smadrede ruder og lavede hærværk hos ejendomsmæglere og på Politimuseet. Da politiet skred ind for at sprede gruppen på Sankt Hans Torv, begyndte demonstranterne at kaste med skyts og et ifølge politiet ’sjældent set antal molotov cocktails’.

Dagen efter demonstrationen lagde Søren Pind op til en hårdere linje overfor autonome i et opslag på Facebook.

- Jeg kommer til at stå for en historisk hård linje overfor den form for adfærd. Så er det sagt og advarslen givet. Der er rigeligt plads i fængslerne for tiden, skrev han på sin Facebook side søndag.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind