170 i kæmpe aktion mod storbank: Aktien styrtdykker

Den tyske storbank Deutsche Banks hovedkontor i Frankfurt er torsdag morgen blevet ransaget. Politiet har mistanke om, at der er blevet hvidvasket penge

Tysk politi har torsdag morgen slået til mod Deutsche Banks hovedkontor i Frankfurt og flere andre steder.

Det oplyser den tyske anklagemyndighed.

Ifølge Bild har op mod 170 ansatte i politiet, anklagemyndigheden og de tyske skattemyndigheder deltaget i aktionen, og foruden hovedkvarteret er også afdelinger i Eschborn og Groß-Umstadt blev ransaget.

Det er fortsat uklart, hvad der helt præcist bliver undersøgt, men anklagemyndigheden i Tyskland har sendt en mail til nyhedsbureauet Bloomberg, hvor de oplyser, at der er tale om mistanke om hvidvaskning af penge.

Helt konkret er to ansatte under mistanke, men det er endnu ikke oplyst, hvad de er mistænkt for at stå bag.

Imens har Deutsche Banks aktie taget et kraftigt dyk på op mod fem procent. Aktien er i forvejen voldsomt presset og er faldet 40 procent på et år.

Mistanken om hvidvask i Deutsche Bank skal ifølge anklagerne stamme fra det store læk af papirer fra et advokatkontor i Panama - de såkaldte Panama Papers.

De indeholder materiale, der kan tyde på, at Deutsche Bank har hjulpet kunder med at oprette udenlandske selskaber i skattely.

Penge, som er opnået ulovligt, kan efterfølgende været blevet flyttet til konti i Deutsche Bank, der fejlede i forhold til at rapportere mistanke om, at kontiene kunne være blevet brugt til at vaske penge rene, lyder det fra anklagerne ifølge Bloomberg News.

Ifølge BBC er der et stort opbud af politibiler ved Deutsche Banks hovedkvarter i Frankfurt.

Tidligere i november kom det frem, at Deutsche Bank var en af de største korrespondent-banker for Danske Banks estiske filial, der er mistænkt for at have stået bag hvidvask af milliarder euro. En sag, der er blevet kaldt den største af sin slags i verden.

Men Bloomberg skriver, at ransagningen ikke har noget at gøre med de igangværende undersøgelser og efterforskning af hvidvasknings-sagen i Danske Bank.

Den tyske storbank har tidligere fået store bøder, reprimander eller har indgået forlig for hvidvask, sanktionsbrud, manipulation af referencerenten Libor og misinformation af kunder ved salg af værdipapirer op til og under finanskrisen.