1773 sigtet for sprit- eller narkokørsel i sommerkontrol

Rigspolitiet har i løbet af sommeren kørt en målrettet indsats mod spirituskørsel over hele landet

Følg Krimi

Juni og juli er højsæson for berusede trafikanter, og politiet har derfor i løbet af sommeren over hele landet kørt en målrettet indsats mod sprit- og narkobilister.

Indsatsen løb fra 15. juni og frem til 26. juli, og politiet kan nu gøre udbyttet op.

Indsatsen førte til 717 sigtelser for spirituskørsel, mens 1056 blev sigtet for at køre under påvirkning af medicin eller narko, oplyser Rigspolitiet tirsdag i en pressemeddelelse.

Politiet melder derudover om 168 trafikulykker, hvor spiritus kan have været en medvirkende årsag til ulykken, og 45 ulykker, hvor der er mistanke om, at føreren har været påvirket af medicin eller narko.

Antallet af sigtelser understreger, at sommeren vitterlig er højsæson for påvirkede trafikanter. Antallet ligger nemlig over det gennemsnitlige antal for sigtede per måned i 2019.

- Set i forhold til landsgennemsnittet per måned for sigtelser for spiritus- og narkokørsel ærgrer det mig, at antallet af sigtelser fortsat ligger højere i denne kontrolperiode, siger politiassistent Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

- Men jeg glæder mig over, at vi får fjernet disse bilister fra vejene, således de ikke er til fare for andre trafikkanter, siger han i en pressemeddelelse.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+