18-årig bilist kørte råddent: 1000 sten-slag på 20 nye biler

Skader for mindst 360.000 kroner: - Det er jo helt sindssygt og bindegalt at køre bil på denne måde, siger bilforhandler Karsten Christensen

Karosseritekniker Lars Bach og sælger Mads Christensen kigger på skaderne efter det voldsomme hærværk. Foto: Mads Hansen/Vejle Amts Folkeblad
Karosseritekniker Lars Bach og sælger Mads Christensen kigger på skaderne efter det voldsomme hærværk. Foto: Mads Hansen/Vejle Amts Folkeblad
Følg Krimi

Det kommer til at koste kassen for en 18-årig bilist, at han lørdag aften sammen med nogle kammerater kørte pil-råddent ved Vejle Biler A/S'  forretning på Andkærvej i Vejle.

Hele tyve biler blev ramt af omkring et tusinde stenslag og står nu for at skulle lakeres om. Flere smadrede ruder skal også udskiftes.

Stenene fra vejbelægningen blev nemlig slynget rundt, da manden lavede hjulspin og kørte i cirkler med høj fart.

Et vidne til den hasarderede kørsel måtte springe for livet, da bilisten angiveligt forsøgte at køre ham ned.

I følge Sydøstjyllands Politi er den 18-årige nu sigtet for både hærværk og for at have forvoldt fare på liv og førlighed.

Beløbet kan vokse
- Det her er brandærgerligt. Det er jo helt sindssygt og bindegalt at køre bil på denne måde, siger direktør Karsten Christensen til Ekstra Bladet.

I følge Karsten Christensen blev der mandag fundet omkring et tusinde stenslag på de nye - eller næsten nye demobiler.

- De foreløbige skader er opgjort til 360.000 kroner, men beløbet kan nemt vokse. Vi skal have møde med taksatoren i dag.

Jeg er virkelig træt af det her. Alle bilerne skal lakeres om, og det bliver aldrig det samme, selv om maleren  gør et fint stykke arbejde. Hertil kommer, at det vil tage mindst halvanden måned, før vi kan sætte bilerne til salg. Vi befinder os midt i ferietiden og det er svært at få alle biler lakeret hurtigt. Nu har vi for fire millioner kroner biler stående, som ikke kan sælges, konstaterer Karsten Christensen.

Snuppede nummeret
Det 32-årige vidne, som tilfældigt så hvordan den 18-årige fører af udenlandsk herkomst kørte, fik taget nummeret på bilen.

- Heldigvis fik vi nummeret og ifølge politiet er hverken bil eller nummerplade stjålet. Så nu retter vi vores krav mod mandens forsikringsselskab og så gør de formentligt regres mod den 18-årige, siger Karsten Christensen.

Netop fordi vidnet hurtigt slog alarm, lykkedes det hurtigt betjentene at finde den 18-årige vanvids-bilist i området og anholde ham.

Manden er ifølge politiet uden fast bopæl i Danmark.

 

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.