18-årig død i politiets varetægt: Her bliver han anholdt

Ung mand mistede livet efter anholdelse på Enghavevej i København lørdag morgen. Myndigheder mørklægger episoden

18-årig død i politiets varetægt: Her bliver han anholdt

En 18-årig mand døde i politiets varetægt efter denne anholdelse. Privatoptagelser.

Ved du noget, eller har du tip? Skriv en sms til 1224 (alm. takst) eller mail til 1224@eb.dk

En 18-årig mand døde i politiets varetægt, efter at han klokken 6.55 lørdag morgen blev anholdt på Enghavevej på Vesterbro i København.

Det oplyser flere af hinanden uafhængige kilder med kendskab til sagen til Ekstra Bladet.

Københavns politi og politiklagemyndigheden, DUP, har mørklagt undersøgelserne og afviser at udtale sig.

Anholdelsen skete, efter at den 18-årige ifølge vidner gik amok på Enghavevej, hvor han først overfaldt en mand ved et busstoppested og dernæst forsøgte at kapre bilen fra en kvindelig bilist.

En enlig motorcykelbetjent var fremme på stedet som den første, og den 18-årige opførte sig angiveligt højtråbende og aggressivt, hvorfor motorcykelbetjenten tilkaldte assistance.

Ifølge vidner råbte den 18-årige blandt andet 'pansersvin' og 'Allahu Akbar', og han blev passiviseret og holdt nede af fem betjente, mens ambulancer holdt klar.

Artiklen fortsætter under billedet ...

En 18-årig mand døde i politiets varetægt, efter han lørdag morgen blev anholdt på Enghavevej i København. (Foto: Privatfoto)
En 18-årig mand døde i politiets varetægt, efter han lørdag morgen blev anholdt på Enghavevej i København. (Foto: Privatfoto)
 

Den 18-årige blev båret ind i en tilkaldt transportvogn. Ambulancerne blev ikke benyttet.

En video optaget af et vidne viser, at han på det tidspunkt virkede livløs, da betjentene bar ham ind i transportvognen.

Transportvognen kørte manden til detentionen på Station Bellahøj, hvor han blev bragt ind i en detentionscelle. Her opdagede betjentene, at han nu var livløs, og de begyndte at give førstehjælp og en ambulance blev tilkaldt.

Ambulanceredderne fik den 18-årige genoplivet, og han blev kørt på hospitalet, hvor han imidlertid blev erklæret for død.

Den 18-årige er blevet obduceret, men resultatet foreligger endnu ikke. Der skal laves retskemiske undersøgelser, fordi der er mistanke om, at han var påvirket af stoffer.

Klokken 8.22 modtog Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) efterretningen om den 18-åriges dødsfald, hvorpå de overtog sagen fra Københavns Politi.

Forsøgt genoplivet: 18-årig død i detentionen

Siden har sagen været mørklagt, og hverken DUP eller Københavns Politi har over for Ekstra Bladet villet oplyse de nærmere omstændigheder omkring anholdelsen, herunder hvor den fandt sted.

- Beklager, det kan jeg hverken be- eller afkræfter, skriver kommunikationschef ved Københavns Politi Tasja Parize i en sms til Ekstra Bladet.

DUP skriver i en pressemeddelelse, at de ikke har flere oplysninger i sagen på nuværende tidspunkt.