18-årig død i politiets varetægt: Vidner efterlyses

Den Uafhængige Politiklagemyndighed søger vidner til anholdelsen af ung mand, der senere døde i politiets varetægt

En 18-årig mand døde i politiets varetægt efter denne anholdelse. Privatoptagelser.

Ved du noget, eller har du tip? Skriv en sms til 1224 (alm. takst) eller mail til 1224@eb.dk

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) efterlyser nu vidner til anholdelsen af en 18-årig mand på Vesterbro i København 10. november. Manden døde siden i politiets varetægt.

Det oplyser myndigheden i en pressemeddelelse.

Den unge mand blev anholdt kørt før klokken 06.30 på Enghavevej ved Sønder Boulevard, efter at han ifølge vidner gik amok og først overfaldt en mand ved et busstoppested og dernæst forsøgte at kapre bilen fra en kvindelig bilist.

Under to timer senere blev han fundet livløs i politiets arrest.

Ekstra Bladet kunne i sidste uge vise en video af anholdelsen. Her ses flere betjente om den 18-årige mand, som i tilsyneladende bevidstløs tilstand bæres ind i en af politiets transportvogne.

I forbindelse med sagen har hverken politi eller Den Uafhængige Politiklagemyndighed tidligere ønsket at oplyse tid og sted for anholdelsen af den unge mand, men nu vælger DUP at efterlyse vidner til den konkrete episode på Enghavevej.

- Vi har vurderet, at grundlaget var til stede for at efterlyse vidner. Vi ønsker at få sagen oplyst så grundigt som muligt, lyder det fra chefkonsulent i DUP Cecilie Revsbech.

- Ekstra Bladet bragte fredag en artikel med video fra episoden. Har det haft nogen betydning for efterlysningen?

- Jeg har ikke yderligere kommentarer, siger hun.

Flere uafhængige kilder beskriver over for Ekstra Bladet anholdelsesforløbet. Her lyder det, at den 18-årige var periodisk stærkt ophidset.

Ved anholdelsen ankom først en enlig motorcykelbetjent, der hurtigt måtte anmode om forstærkning.

Ifølge vidner råbte den 18-årige blandt andet 'pansersvin' og 'Allahu Akbar', og han blev passiviseret og holdt nede af fem betjente, mens to ambulancer tilså de to voldsofre.

Artiklen fortsætter under billedet ...

 

En video optaget af et vidne viser, at den 18-årige på det tidspunkt virkede livløs, da betjentene bar ham ind i transportvognen.

Transportvognen kørte manden til detentionen på Station Bellahøj, hvor han blev bragt ind i en detentionscelle. Her opdagede betjentene, at han var livløs. Betjentene begyndte at give førstehjælp, og en ambulance blev tilkaldt.

Ambulanceredderne fik den 18-årige genoplivet, og han blev kørt på hospitalet, hvor han imidlertid blev erklæret for død.

Den 18-årige er blevet obduceret, men resultatet foreligger endnu ikke. Der skal laves retskemiske undersøgelser, fordi der er mistanke om, at han var påvirket af stoffer.

Klokken 8.22 modtog Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) efterretningen om den 18-åriges dødsfald, hvorpå de overtog sagen fra Københavns Politi.