18-årig dreng fik kørekort: To uger efter dræbte han Talaina

- Jeg håber, min datter hjemsøger dig i dine drømme, råbte moren til den 18-årige pige i retten

Foto: Talaina Hussain.
Foto: Talaina Hussain.

En aften i november 2016 hentede 18-årige Jack Thomas fra Manchester, Storbritannien, Talaina Hussain, efter hun havde fået fri fra sit arbejde.

Jack Thomas havde to uger forinden fået kørekort, og han havde derfor lånt sin mors bil for at imponere den 18-årige pige.

Undervejs overskred han fartgrænsen, og det endte fatalt, da han mistede herredømmet. Bilen røg over i den modsatte kørebane og ramte en mur.

Jack Thomas overlevede, men Talaina Hussain fik alvorlige skader i hovedet og døde to dage senere på hospitalet.

Han erkendte sig skyldig i den hensynsløse kørsel, der førte til Talaina Hussains død, og det har nu ført til, at han har fået end mildere straf end først antaget.

Dommeren kendte ham skyldig og idømte ham først to års fængsel, men ændrede det til et år. Derudover mister han sit kørekort i et år, skal gennemgå 280 timers samfundstjeneste samt betale 100 pund, hvilket svarer til 840 kroner, i erstatning til Talaina Hussains familie.

Det skriver flere britiske medier, heriblandt Manchester Evening News.

Til stede i retssalen var flere af Talaina Hussains familiemedlemmer, og her blev en udtalelse fra moren Cheryl Hussain læst op.

'Vores liv er blevet revet fra hinanden, og ingenting vil nogensinde blive det samme igen. Jeg vidste i mit hjerte, at jeg ville miste min lille pige. Jeg vidste i mit hjerte, at alting aldrig vil blive det samme igen. Jeg tror ikke, at det, der er sket, nogensinde vil trænge ind, stod der blandt andet i hendes udtalelse.

Hun beskrev samtidig sin datter som en fantastisk og populær pige, der klarede sig godt i skolen og som drømte om at læse psykologi på universitetet.

Men da Cheryl Hussain hørte den unge mands dom, der blev læst højt i retten, brød hun sammen og skreg:

- Jeg håber, at min datter hjemsøger dig i dine drømme.

Jack Thomas, der i dag er 20 år, tog imod straffen, og ifølge hans advokat fortryder han hver dag, at han var skyld i Talaina Hussains død.