18-årig fængslet for at hjælpe terroristen

Han skaffede ifølge politiet udstyr til Omar El-Husseins terrorangreb

OPDATERING: Den 18-årige er blevet varetægtsfængslet i 26 dage for at have hjulpet terroristen Omar El-Hussein.

---

Den teenager, som er blevet anholdt fredag i forbindelse med terrorsagen i København, bliver nu fremstillet for en dommer med krav om fængsling.

Sigtelsen er netop blevet læst op. Af den fremgår det, at den anholdte er sigtet for i forening og efter forudgående aftale med den nu døde Omar at have medvirket til to drab og fem drabsforsøg ved at have skaffet en skudsikker vest og mindst en kniv til Omar.

Se mere video på localeyes.dk

Han nægter sig skyldig, og hans forsvarer Michael Steffensen oplyste, at den 18-årige ikke vil udtale sig i retten under grundlovsforhøret.

I dommervagten bekræftede den 18-årige, der var iført en rød sportsjakke, blå jeans og et par sorte sko, blot, sit navn, fødselsdato og at han var anholdt i går kl. 10.37: - Det passer meget godt, sagde han. Og det var de eneste ord fra den sigtede.

Selvom der allerede har været en vis omtale af den unge anholdte, har dommeren i dag valgt at beskytte den anholdte mod yderligere omtale med et navneforbud af hensyn til hans unge alder.

Flere på fri fod?
Efter oplæsning af sigtelsen fik anklager Stig Fleischer lukket dørene for offentligheden af hensyn til efterforskningen.

Han kan ikke udelukke, at der er flere gerningsmænd på fri fod.

- Der er tale om en meget omfattende efterforskning, som stadig er i gang, og det kan på afgørende måde hindre sagens oplysning, hvis jeg skal redegøre for sagen for åbne døre, sagde Stig Fleischer.

Sigtelsen for medvirken til to drab og fem drabsforsøg er rejst efter straffelovens § 23 om ved 'tilskyndelse, råd eller dåd', at have medvirket til forbrydelserne.

Det betyder, at politiet skal kunne bevise, at den 18-årige har vidst, at Omar El-Hussein skulle bruge den skudsikre vest og kniven til terror-angrebene.

Det er ikke i sig selv ulovligt at anskaffe en skudsikker vest eller en kniv. Det bliver det først, hvis man er klar over, at tingene skal anvendes ved en forbrydelse.

Tidligere ransaget
Allerede dagen efter terror-angrebet blev den 18-åriges bopæl på Østerbro ransaget, fordi politiet mistænkte, at han havde hjulpet Omar El-Hussein, men først i går var politiets bevismateriale så stærkt, at efterforskningen førte til anholdelse og sigtelse.

Omars mistænkte hjælpere skal fortsat sidde fængslet

I forvejen sidder to unge på 19 og 22 år varetægtsfængslet, sigtet for at have hjulpet terroristen med at bortskaffe hans automatvåben, en M95, der stammer fra et hjemmerøveri mod en hjemmeværnsmand i Ringsted.

De sigtes også for at have skaffet Omar El-Hussein de to pistoler, en ni mm. og en 7.65, som han brugte til drabet på den 37-årige vagt Dan Uzan ved Synagogen i Krystalgade, og som han skød mod politiet med, før han blev dræbt.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.