18-årig fra altanulykke: Pludselig blev det hele sort

Dennis Luisaeng fra Nykøbing Falster var tæt på at gå ind to minutter før altanulykken, som kastede ham selv og fem andre unge seks meter ned

Undersøgelserne af altanulykken fortsætter, og der er endnu ingen endelige konklusioner. (Video: Per Rasmussen)
Følg Krimi

18-årige Dennis Luisaeng fra Nykøbing Falster føler sig heldig over at være sluppet fra et voldsomt altankollaps 31. juli med et par brækkede ribben og nogle ordentlige knubs i lænden og i hovedet.

For mens han selv nu kan klare sig med et par krykker, så står det værre til for to af hans kammerater - to kvinder på 19 og 20, som begge fik alvorlige hovedskader af styrtet.

Det fortæller han til DR Sjælland.

Dennis Luisaeng er begyndt i gymnasiet igen, fortæller han til Ekstra Bladet. Og han kan faktisk ikke huske særlig meget fra ulykken, hvor han selv og de fem andre unge var gået ud på altanen i lejligheden på Hammelodden for at trække frisk luft og ryge.

- Det er helt sort for mig, desværre. Jeg husker nogle glimt, men det er mere som en drøm. Jeg husker nogle vibrationer og en følelse af, at jeg faldt ned i knæene, forklarer han til DR Sjælland.

Ejer af ejendom med nedstyrtet altan: - Jeg har overhovedet ingen kommentarer

Troede det var en drøm
Faktisk var Dennis Luisaeng tæt på at gå ind et par minutter før ulykken. Men snakken på altanen fik ham til at blive.

Efter ulykken var alt kaos, husker han.

Bygningens ejer har til Ekstra Bladet fortalt, at altanernes bæreevne ikke er blevet tjekket i den tid, han har ejet bygningen. Foto: Per Rasmussen
Bygningens ejer har til Ekstra Bladet fortalt, at altanernes bæreevne ikke er blevet tjekket i den tid, han har ejet bygningen. Foto: Per Rasmussen

- Jeg var ikke klar over, hvad der var sket. Jeg troede, det var en drøm og råbte til en, der græd: 'Du skal ikke være ked af det, du skal være glad', siger Dennis Luisaeng til DR Sjælland.

Rystede naboer: Vores venner lå bare dernede

Det var 31. juli klokken 0.49, at altanen på første sal på Hammerlodden pludselig styrtede ned, mens seks unge var ude på den. Ifølge flere af de unge havde de ikke forud for ulykken hverken hoppet eller danset på altanen. Den rev sig ifølge deres forklaring til politiet pludselig løs af sig selv.

Og ifølge en pressemeddelelse fra politiet, der blev sendt ud et par dage efter ulykken, lyder det, at den foreløbige konklusion af undersøgelsen på stedet, er, at der var kraftige tæringer i de bærende jerndragere.

19-årig vækket fra koma
Ekstra Bladet har torsdag været i dialog med politiets efterforskningsleder Carsten Olsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Han fortæller, at politiets undersøgelser fortsætter.

- Der er ikke noget nyt, siger han til Ekstra Bladet.

Carsten Olsen ønsker heller ikke at komme ind på, om bygningens ejer er blevet sigtet for noget.

- Så længe jeg ikke har fået skriftlige tilbagemeldinger fra de folk, som arbejder med sagen, så kan jeg ikke fortælle mere, siger Carsten Olsen.

Efter altan-kollaps: Der kan være mange ansvarlige

En 19-årig og en 20-årig kvinde fik begge kraftige skader i hovedet som følge af faldet. De blev begge indlagt på Rigshospitalet efter ulykken. Mens den yngste er blevet vækket fra sit kunstige koma og ifølge Carsten Olsen nu er i bedring, så står det anderledes sløjt til med den 20-årige.

- Hendes status er den samme, siger Carsten Olsen til Ekstra Bladet.

Den 20-årige blev af læger kort efter ulykken vurderet til at være i livsfare.

En 21-årig kvinde fik en slem hjernerystelse, mens to unge mænd på 19 og 20 år mirakuløst slap med knubs og blev sendt hjem, efter de var blevet tjekket på skadestuen på Nykøbing Falster Sygehus. Den sidste, Dennis Luisaeng, fik knoglebrud og blev indlagt på hospitalet i Køge.

Rystet ejer efter altan-kollaps: Jeg har det forfærdeligt

Til Ekstra Bladet fortæller han, at han er påvirket af det skete, og at han af hensyn til de to indlagte kammerater og deres pårørende ikke ønsker at kommentere sagen yderligere.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU