18-årig kvinde dømt for trusler mod K-profil

Folketingsmedlem (K) Mai Mercado blev via Facebook truet af en 18-årig kvinde. Nu er hun dømt

Mai Mercado modtog flere trusler på baggrund af sin Facebook-opdatering. Foto: René Schütze
Mai Mercado modtog flere trusler på baggrund af sin Facebook-opdatering. Foto: René Schütze
Følg Krimi

En 18-årig kvinde er blevet idømt 60 dages betinget fængsel, efter hun truede Folketingsmedlemmet Mai Mercado fra det Konservative Folkeparti på Facebook.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Den 18-årige havde kontaktet Mai Mercado via Facebook og havde blandt andet skrevet:

'Du har gjort en del mennesker vrede på dig, du skal ikke føle dig for sikker på gaden med dit lille skrøbelige barn!'

Ved retsmødet mandag 5. september erkendte den 18-årige, at hun havde skrevet beskederne til folketingsmedlemmet, og at hun godt kunne se, at de virkede truende. Hun forklarede, at grunden til, at hun havde skrevet til Mercado, var, at K-politikeren i et opslag på Facebook havde kommenteret på politiets rydning af Pusher Street. 

Dengang skrev politikeren følgende:

- Findes der noget bedre end barsel med en nyfødt? Det skulle da lige være TV 2 NEWS kørende i baggrunden, hvor politiet gennemsmadrer hashboder på Christiania! I love it.

Truslen var ikke den eneste, som Mai Mercado fik på baggrund af sin opdatering. I august blev en 29-årig mand således dømt for dødstrusler mod hende.

Dømt for dødstrusler mod folketingsmedlem

Tilfreds med dommen
Mai Mercado er tilfreds med dommen.

- Det er godt, at man bliver stillet til ansvar for de ytringer, man kommer med. Når det får karakter af trusler, og når man direkte skriver, at man vil skade mig og min familie, så skal man stå til ansvar for det. Og det er det, hun har gjort nu med den straf, der er blevet udmålt, siger hun til Ekstra Bladet.

Hun vil dog fremover ikke lave samme slags opslag.

- Jeg begik en meget stor fejl i forbindelse med det opslag ved at blande noget meget privat – at jeg var blevet mor – sammen med noget meget politisk. Det kommer jeg ikke til at gøre igen, fordi mange af ytringerne gik på min datter.

- Man kan skrive mange grimme ting om mig, men det var meget hårdt at læse, at der blev skrevet alt muligt om mit lille barn, siger hun.

Folketingsmedlemmer er omfattet af den personkreds i straffeloven, der beskytter embedsmænd i funktion.  Derfor var det vigtigt at få den 18-årige kvinde dømt, siger anklager Anders Larsson.

- Man kan være enig eller uenig i konkrete holdninger og udsagn, men politikere udfylder en vigtig rolle i den offentlige debat. De er meningsdannere, og folk skal kende deres holdninger for at kunne deltage i den demokratiske proces og stemme til folketingsvalgene. Det er derfor helt afgørende, at de har plads til at ytre sig inden for lovens rammer.

- Jeg håber, at dommen her er et signal om, at man skal tænke sig godt om, inden man truer andre i et øjebliks frustration, for det koster altså en alvorlig plet på straffeattesten – og med god grund!

På grund af kvindens unge alder og gode personlige forhold blev straffen gjort betinget med blandt andet 80 timers samfundstjeneste.  Kvinden modtog dommen.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+