18-årig kvinde reddede livet: Løb fra gal mand bevæbnet med mejsel

Hun blev overfaldet få hundrede meter fra sit hjem. 21-årig har tilstået drabsforsøget

Politiet afsøgte området i Værløse med hunde. Video: Kenneth Meyer

Tips os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

En 18-årig pige, der natten til søndag blev overfaldet på gaden i Værløse og slået i hovedet med en mejsel, slap med livet i behold, fordi det lykkedes hende at flygte fra den 21-årige gerningsmand.

Han har tilstået, at han havde til hensigt at slå hende ihjel, men hans forklaring om drabsforsøget er endnu ikke kendt, fordi han blev afhørt bag lukkede døre i grundlovsforhøret.

Den 18-årige pige var dog et tilsyneladende helt tilfældigt offer. De to kendte ikke hinanden.

Hun var kommet med toget til Værløse Station og spadserede mod hjemmet i Værløse, hvor hun bor med sine forældre.

Klokken var cirka 03.19, da hun blev overfaldet på gaden Højeloft Vænge få hundrede meter fra sit hjem, fremgår det af retsbogen fra grundlovsforhøret.

Skal mentalundersøges
Her blev den 21-årige sigtet for drabsforsøg ved 'med hensigt til at slå ihjel, at have slået forurettede i hovedet med en mejsel, hvilket mislykkedes, idet hun flygtede fra stedet'.

I grundlovsforhøret blev den 21-årige varetægtsfængslet til den 2. august og fængslingen skal ske på en lukket psykiatrisk hospitalsafdeling, når der bliver plads til ham.

Den 21-årige, der også bor i Værløse-området, indvilgede også i at blive mentalundersøgt.

Efter drabsforsøget satte Nordsjællands politiet en storstilet efterforskning i gang og den 21-årige blev anholdt klokken 05.36 godt to timer efter overfaldet. Søndag formiddag var en stor del af Værløse centrum afspærret, mens politiet ledte efter spor.

Nordsjællands politi er nu rutinemæssigt gået i gang med at undersøge, om den 21-årige eventuelt kan sættes i forbindelse med andre uopklarede overfald på kvinder.

21-årig fængslet: Forsøgte at dræbe ung pige med mejsel

Politiet er blandt andet opmærksom på to sager fra januar i år, hvor to piger på 10 og 12 år blev skræmt af en mærkelig mand på Ryethøjvej i Værløse.

Råbte og løb efter piger
Den 12. januar var en 10-årig pige ude at gå med sine veninder, og da hun i et kort øjeblik kom væk fra veninderne sprang en mand frem fra et krat, råbte hendes navn og sagde 'kom her'.

Pigen skyndte sig at løbe, men manden løb efter og råbte også, at han havde en kniv. Pigen fik hjælp fra en tilfældig bilist, som hun standsede.

Den 17. januar var en 12-årig pige ude at ride alene ved golfbanen, da hun så manden stå få meter fra hende. Han begyndte at råbe efter hende, men pigen galoperede væk, mens han løb efter hende og hesten.

Pigerne beskrev dengang manden som kraftig, 20-30 år, usoigneret med langt brunt skæg.

- Vi kigger naturligvis igen på de to sager, men signalementerne fra dengang passer ikke umiddelbart på den nu anholdte, siger efterforskningsleder Lau Thygesen.

Godt to timer efter drabsforsøget blev den 21-årige anholdt i Værløse. Overfaldet på den 18-årige skete på Højeloft Vænge. Foto: Kenneth Meyer
Godt to timer efter drabsforsøget blev den 21-årige anholdt i Værløse. Overfaldet på den 18-årige skete på Højeloft Vænge. Foto: Kenneth Meyer
 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær